12:43 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (415)
0 11
Βρείτε μας

Σε χωριό του Πύργου, μαθητές κάθονται έξω από καφενείο, το μοναδικό που διαθέτει ίντερνετ και μοιράζονται έναν παλιό φορητό υπολογιστή και ένα κινητό για να μπουν στο Webex και να κάνουν τηλεκπαίδευση.

Τηλεκπαίδευση με ίντερνετ από το καφενείο του χωριού, με τον παλιό φορητό υπολογιστή του ιδιοκτήτη του καταστήματος και ένα κινητό τηλέφωνο που μοιράζονται, κάνουν πέντε με έξι μαθητές του χωριού Πεύκη του δήμου Πύργου. 

Ο πρόεδρος του χωριού κάνει έκκληση να υπάρξει κινητοποίηση καθώς ο καιρός δεν θα επιτρέπει στους μαθητές να κάνουν μάθημα ούτε υπό αυτές τις συνθήκες.

Όπως μεταδίδει το proininews.gr, τα παιδιά φορούν μπουφάν και κουκούλες και κάθονται έξω από το καφενείο.

Τσίπρας: Κατάντια για τη χώρα να κάνουν παιδιά μάθημα σε καφενείο

Η είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που κάνει λόγο για κατάντια του πρωθυπουργού και της υπουργού Παιδείας αλλά και ταυτόχρονα κατάντια της χώρας. 

«Εδώ και έξι μήνες ήξεραν ότι θα έρθει δεύτερο κύμα. Και αντί να προετοιμαστούν, αυτοθαυμάζονταν. Αντί να μειώσουν τους μαθητές στις τάξεις, τους αύξησαν. Αντί να να φροντίσουν να προμηθευτούν όλοι οι μαθητές φορητούς υπολογιστές, τους έστειλαν παγούρια και μάσκες - τραπεζομάντηλα. Αντί να ενισχύσουν τη δημόσια διαδικτυακή πλατφόρμα έκαναν ύποπτες συμβάσεις με ένα μόνο πάροχο που αποδεικνύεται ανεπαρκής» δηλώνει.

Προσθέτει ότι η τηλεκπαίδευση μετατρέπεται σε φιάσκο, σχολιάζοντας τα προβλήματα που παρατηρούνται.

«Ωστόσο, ακόμα και αν λειτουργούσε άψογα, για χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα, δεν έχουν τα μέσα για να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα σε τηλεκπαίδευση των παιδιών τους και τηλεργασία, θα ήταν δώρον άδωρον» προσθέτει.
Θέμα:
Lockdown (415)
Tags:
Ηλεία, Πύργος, καφενείο, Αλέξης Τσίπρας, τηλεκπαίδευση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK