23:51 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1660)
0 02
Βρείτε μας

Το όποιο άνοιγμα στις ευρωπαϊκές οικονομίες ενόψει των χριστουγεννιάτικων εορτών θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με μεγάλη προσοχή ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, επεσήμανε την ανάγκη να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός τόσο μεταξύ των κρατών της ΕΕ όσο και στις διαγνωστικές εξετάσεις, με έμφαση στα rapid tests.

Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε ότι το άνοιγμα των οικονομιών της ΕΕ ενόψει των χριστουγεννιάτικων εορτών θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με μεγάλη προσοχή.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι τα μέτρα στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών θα πρέπει να παραταθούν, ώστε να καλύψουν και το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα μας είναι μία από τις πρώτες που υπέβαλαν το προσχέδιο για την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων του Tαμείου Aνάκαμψης. Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει σχετικά με την έγκριση του σχεδίου το οποίο συμφωνήθηκε ανάμεσα στα κράτη-μέλη τον Ιούλιο.

Καταληκτικά, όπως μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές, τονίστηκε η αποφασιστικότητα της Ένωσης για να γίνει μια ορθή κατανομή των εμβολίων μετά από την έγκρισή τους από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1660)
Tags:
COVID-19, lockdown, τηλεδιάσκεψη, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Σύνοδος Κορυφής, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK