05:27 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1728)
0 02
Βρείτε μας

Για το πότε θα εξεταστεί η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις και το άνοιγμα των καταστημάτων μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εξετάσει ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ1. 

Επίσης, υπογράμμισε πως σε αυτή τη φάση η μάχη πρέπει να δοθεί στον περιορισμό των κρουσμάτων.

Ο κ. Πέτσας ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δεν είναι «ρεαλιστικός στόχος» μια πρώτη χαλάρωση των μέτρων την 1η Δεκέμβρη και πως «ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας μέσα στον Δεκέμβριο».

Ακόμη, υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης απέναντι στην επίταξη των ιδιωτικών κλινών.

«Έχει ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Υγείας. Υπήρχαν επικοινωνίες όλο αυτό το διάστημα να παραχωρήσουν οικειοθελώς απλές κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές» είπε ο κ. Πέτσας, και σημείωσε: «Εφόσον δεν το έπραξαν κι επειδή βλέπουμε την πίεση στο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επίταξη δύο κλινικών, όχι και των εννέα, για 200 κρεβάτια».

Ο ίδιος τόνισε πως θα πρόκειται για απλές κλίνες για COVID-19 και θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός των ασθενών και διευκρίνισε πως ασθενείς που νοσηλεύονται στις ιδιωτικές κλινικές θα μεταφερθούν είτε σε άλλες ιδιωτικές κλινικές είτε σε δημόσια νοσοκομεία.

«Όταν βρισκόμαστε σε πόλεμο, αντιμετωπίζουμε όλη τη χώρα ως μία υγειονομική περιφέρεια, δεν είμαι εγώ ο ειδικός για να πω ποιος θα είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1728)
Tags:
COVID-19, SARS-CoV-2, πανδημία, κορονοϊός, Μέτρα, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK