13:29 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2508)
0 13
Βρείτε μας

Έκκληση προς τους πολίτες για συμμόρφωση στα μέτρα για τον κορονοϊό έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Έκκληση να συμμορφωθούν στους κανονισμούς, στις υποδείξεις των ειδικών και των επιδημιολόγων για να γίνει αναχαίτιση του ιού, απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στις Σέρρες, που βρέθηκε το μεσημέρι. 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συμμετείχε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων και παραγόντων και εξετάστηκε η μέχρι σήμερα κατάσταση που επικρατεί στις Σέρρες αναφορικά με τα κρούσματα του κορονοϊού.

Ο υπουργός τόνισε σε δηλώσεις του πως οι Σέρρες κατάφεραν και δάμασαν τον ιό.

«Αλλά ξέρετε αυτό έχει ξαναγίνει πολλές φορές και δεν είναι κεκτημένο. Αποφασίσαμε να το κάνουμε κεκτημένο, δηλαδή, να μηδενίσουμε τα κρούσματα τις επόμενες μέρες, μέσα στην περίοδο της καραντίνας. Πρέπει να νικήσουμε ολοκληρωτικά τον ιό ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να ξαναβγούμε στη ζωή. Να επανέλθει η ομαλότητα, η κανονικότητα, να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, να ανοίξουν τα σχολεία κι όλα αυτά σε συνεργασία με τις δημοτικές και τοπικές αρχές».

Τόνισε δε πως η μάχη αυτή τη στιγμή είναι να κερδίσουμε στο σύστημα υγείας δέκα μέρες.

«Θέλουμε χρόνο δέκα ημερών να ανασάνει το σύστημα υγείας, για να μην μπουν διλήμματα για το ποιος θα ζήσει και ποιος όχι. Μέχρι σήμερα καταφέραμε ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί να διαχειριστεί όχι μόνο την πανδημία, αλλά και τους ασθενείς που νοσούν από διαφορετικές αιτίες και είναι πάρα πολλοί αυτοί. Η μάχη θα δίνεται μέρα με την ημέρα και ώρα με την ώρα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τους πολίτες φορούν μάσκα και να μην κυκλοφορούν άσκοπα στους δρόμους.

«Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή» σημείωσε «είναι να δείξουμε σεβασμό ο ένας στον άλλον. Γιατί αφορά τη ζωή μας. Μόνο τότε θα πετύχουμε και θα νικήσουμε. Οι Σέρρες έχουν υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα τον τελευταίο καιρό. Κατάφεραν και νίκησαν. Για να κρατήσουμε τη νίκη πρέπει να είμαστε όρθιοι καθημερινά και να δίνουμε τη μάχη ενάντια στον ιό. Ποτέ να μην χαλαρώσουμε και ποτέ να μην αφήσουμε τους λίγους ασυνείδητους να καταστρέφουν τη ζωή μας».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2508)
Tags:
lockdown, Ελλάδα, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Σέρρες, χρυσοχόος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK