12:51 01 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στη διαδικτυακή συζήτηση με στελέχη του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς όλους, προς όλες κυρίως τις γυναίκες: Υπάρχει βοήθεια. Η βοήθεια είστε εσείς. Η βοήθεια είναι όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας οι οποίοι κάποιοι επαγγελματικά, κάποιοι εθελοντικά, είναι ταγμένες και ταγμένοι στο να υποστηρίξουν γυναίκες που σήμερα είναι θύματα οικογενειακής βίας. Κανείς δεν είναι καταδικασμένος να ζει σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στη διαδικτυακή συζήτηση με στελέχη του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

«Το πρώτο βήμα είναι το μισό ταξίδι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι του κάνει εντύπωση ότι, δυστυχώς, «ακόμη και σήμερα υπάρχουν αρκετές γυναίκες που δεν γνωρίζουν, όχι τόσο τα δικαιώματά τους, αλλά τη διαδικασία με την οποία μπορούν να ξεφύγουν από αυτόν τον εφιάλτη».

Ο ίδιος τόνισε πως τέτοιες καταστάσεις είναι ένας εφιάλτης και τόνισε πως το πρώτο βήμα είναι το μισό ταξίδι, σε μια διαδρομή που, όπως είπε, δεν είναι εύκολη.

«Όποιος γνωρίζει και σιωπά είναι συνένοχος»

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε, επίσης για τον σημαντικό ρόλο των τρίτων προσώπων και την ευθύνη της καταγγελίας.

«Μην αποποιούμαστε την ευθύνη και μην θεωρούμε ότι το να βαρέσει κανείς το καμπανάκι, το να ζητήσει βοήθεια είναι η ευθύνη που αφορά μόνο τη γυναίκα. Αφορά και τρίτους. Όποιος γνωρίζει και σιωπά είναι συνένοχος. Να το πούμε ανοιχτά και καθαρά. Διότι, πολλές φορές η γυναίκα η οποία θα υποστεί τη βία έχει τη μεγαλύτερη δυσκολία η ίδια να αντιδράσει» ανέφερε για να προσθέσει πως οι ιστορίες των γυναικών που βγήκαν νικήτριες πρέπει να ακουστούν.

Σημείωσε δε, πως οι γυναίκες αυτές είναι νικήτριες αφού μπόρεσαν να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους.

Tags:
μήνυμα, βία, γυναίκες, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK