03:04 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (852)
0 0 0
Βρείτε μας

Μήνυμα προς την Τουρκία απέστειλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Στην τουρκική συμπεριφορά αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που έλαβε χώρα σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές και όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τις σταθερές θέσεις της Ελλάδας, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τη θέση που διατύπωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ο Πομπέο σημείωσε ότι η Τουρκία εναντιώνεται στις αρχές και τη λειτουργία του ΝΑΤΟ, υπονομεύοντας έτσι τη συνοχή της Βορειoατλαντικής Συμμαχίας. 

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε ότι το σύνολο των συμμάχων, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, πρέπει να δείξουν εμπράκτως την προσήλωσή τους σε βασικές αρχές του ΝΑΤΟ, όπως η δημοκρατία, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και ο σεβασμός των κανόνων δικαίου.

Η ανάγκη αυτή, όπως υπογράμμισε, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική τη στιγμή που αυταρχικά και αναθεωρητικά κράτη παραβιάζουν ανοιχτά το διεθνές δίκαιο, απειλούν την περιφερειακή σταθερότητα και τη διατλαντική συνοχή στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τον Καύκασο.

Παράλληλα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών υποδέχθηκε την έκθεση της Επιτροπής Διαλογισμού για το «ΝΑΤΟ 2030», εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Έκθεση κάνει ειδική μνεία στην ανάγκη επίλυσης των διαφορών με βάση των Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (852)
Tags:
Μάικ Πομπέο, Τουρκία, ΝΑΤΟ, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK