23:55 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1059)
0 02
Βρείτε μας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Βόλου ενόψει των εορταστικών ημερών που ακολουθούν.

Μήνυμα στους πολίτες ενόψει Χριστουγέννων και εν μέσω πανδημίας, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Τώρα τον Δεκέμβριο να κάνουμε μία προσπάθεια, να μη γιορτάσουμε όλοι μαζί όπως συνηθίζουμε. Όπως δεν γιορτάσαμε το Πάσχα, την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου και όπως γιορτάζουμε ως Έλληνες και σαν Χριστιανοί όλες τις γιορτές. Είναι και πνευματικός ο αγώνας που δίνουμε γιατί περιέχει ενσυναίσθηση, εγκαρτέρηση και αλληλεγγύη. Θα νικήσουμε» ανέφερε.

Ο ίδιος ανέφερε πως πρέπει να φθάσουμε ως τα Χριστούγεννα με σύνεση και με τήρηση των μέτρων μέχρι τον εμβολιασμό, μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Βόλου ενόψει των εορταστικών ημερών που ακολουθούν.

Ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «στο τέλος θα νικήσουμε», αρκεί να τηρούμε τα μέτρα και σημείωσε ότι στον Βόλο και στη Μαγνησία δεν είναι η αναμενόμενη αποκλιμάκωση αλλά είναι τουλάχιστον ικανοποιητική.

Αναφερόμενος στην εορτή του Αγίου Νικολάου που είναι πολιούχος και προστάτης του Βόλου, επανέλαβε ότι δεν πρέπει να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

«Βρίσκομαι στον Βόλο για τη γιορτή του πολιούχου του Αγίου Νικολάου, αλλά έχουμε και τις γιορτές της Αγίας Βαρβάρας, του Αγίου Σπυρίδωνα. Θα δείξουμε σεβασμό και ευλάβεια, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη στους ανθρώπους που νοσούν και την τιμή στους ανθρώπους που έφυγαν και έχασαν τη ζωή τους. Είναι και πνευματικός ο αγώνας που δίνουμε γιατί περιέχει ενσυναίσθηση, εγκαρτέρηση και αλληλεγγύη. Θα νικήσουμε. Είμαστε εδώ για να πάρουμε αποφάσεις και να τις υλοποιήσουμε, να τις τηρήσουμε» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Επιπλέον ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είπε ότι θα επαναληφθεί ό,τι έγινε και με την επέτειο του Πολυτεχνείου και θα τηρηθούν οι νόμοι και οι κανόνες.

«Θα γίνει με σεβασμό και αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε η αντίστοιχη για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε και τον μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και συζήτησε μαζί του για την τήρηση των κανόνων λόγω της πανδημίας, δηλαδή Λειτουργίες στις εκκλησίες κεκλεισμένων των θυρών, τόσο για την εορτή του πολιούχου Αγίου Νικολάου όσο και για την εορταστική περίοδο.

Θέμα:
Lockdown (1059)
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, Πολυτεχνείο, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK