07:43 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (844)
0 01
Βρείτε μας

Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, θα ζητήσει να επιβληθούν κυρώσεις και εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Την επιβολή κυρώσεων, αλλά και εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, αναμένεται να ζητήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος ανέφερε ότι οι κυρώσεις βρίσκονται στο τραπέζι από τη Σύνοδο του Οκτωβρίου, ενώ σε ό,τι αφορά το εμπάργκο όπλων, ο πρωθυπουργός το έθεσε στη Σύνοδο του Νοεμβρίου. 

Σχετικά με το νομοσχέδιο των ΗΠΑ για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δείχνει τον δρόμο και στην ΕΕ

Εν τω μεταξύ, αναφορικά με το εάν η Ευρώπη θα καταλήξει σε κυρώσεις ή απειλή κυρώσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, σημειώνοντας ότι αρκετοί ηγέτες έχουν πειστεί πλέον ότι η Άγκυρα προβαίνει σε προσχηματικές αναδιπλώσεις, όταν πλησιάζει η στιγμή για κυρώσεις.

Παράλληλα, όπως ανέφερε, οι κυρώσεις δεν αποτελούν αυτοσκοπό για την Ελλάδα, αλλά αυτό που ζητά είναι να μπει τέλος στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας και να επιλυθεί ειρηνικά, βάσει του Διεθνούς Δικαίου, η διαφορά με την Αθήνα που αφορά στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Μάλιστα, όπως εκτίμησε οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, μπορούν να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή, αρκεί να δείξει ότι εννοεί όσα λέει.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (844)
Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, εμπάργκο, όπλα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK