04:29 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

«Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Την παράταση του μέτρου για δωρεάν φάρμακα στους χαμηλοσυνταξιούχους που θα έληγε στο τέλος του έτους, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός, αφού τονίζει ότι «εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή», αναφέρει πως πρόκειται για προσωπική του απόφαση.

«Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή. Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020. Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά», έγραψε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως η απαλλαγή, βάσει του νόμου 4655/2020, από τη φαρμακευτική δαπάνη των χαμηλοσυνταξιούχων (έως 500 ευρώ), ήταν ένα αντισταθμιστικό μέτρο για την κατάργησή του Ε.Κ.Α.Σ..

Tags:
συνταξιούχος, Συνταξιούχοι, φάρμακα, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK