00:23 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1099)
0 02
Βρείτε μας

Η προτεραιοποίηση για τους εμβολιασμούς έγινε από την Εθνική Αρχή Εμβολιασμών, σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Πολλή φασαρία για το τίποτα» σχολίασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στην καταγγελία που ήρθε στη δημοσιότητα για αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών υγειονομικών στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Την καταγγελία ότι αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και στη θέση τους εμβολιάστηκαν μέλη του υπουργικού συμβουλίου μετέφερε νωρίτερα ο νευροχειρουργός, διευθυντής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου.

Όπως δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ANT1, η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών έχει ορίσει την προτεραιότητα, με την οποία θα εμβολιαστούν και ορισμένοι αξιωματούχοι, όπως οι υπουργοί, για λόγους ασφαλείας και για να συνεχίσει να λειτουργεί το Κράτος. Σήμερα, συνέχισε, πήγαν ορισμένοι παραπάνω στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και για αυτό δεν εμβολιάστηκαν πέντε από τους υγειονομικούς που επρόκειτο να εμβολιαστούν σήμερα και θα εμβολιαστούν αύριο.

«Νομίζω ότι γίνεται πολλή φασαρία για το τίποτα και για άλλους λόγους» είπε.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης σχετικά με τον αριθμό των εμβολίων που έχουν φτάσει στην Ελλάδα και την προτεραιότητα στον εμβολιασμό, ο ίδιος ανέφερε ότι στις περισσότερες χώρες έχει δοθεί προτεραιότητα στους υγειονομικούς υπαλλήλους.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι αμέσως μετά, έως τις 20 Ιανουαρίου, θα έχουν εμβολιαστεί και όλοι οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα, ενώ στο επόμενο δεκαήμερο, δηλαδή στα τέλη Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1099)
Tags:
κορονοϊός, εμβόλιο, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK