03:30 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 13
Βρείτε μας

Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Χρήστος Ταραντίλης, στη θέση του Στέλιου Πέτσα, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε σήμερα.

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Χρήστος Ταραντίλης, στη θέση του Στέλιου Πέτσα, με τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα. 

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε, μάλιστα, άμεσα καθήκοντα, αφού ήταν εκείνος που ανακοίνωσε το νέο κυβερνητικό σχήμα. 

Ο Χρήστος Ταραντίλης, γεννηθείς στην Αθήνα στις 31 Μαΐου του 1973, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών

Είναι καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Πατρών, Μεταπτυχιακό στην Επιχειρησιακή Έρευνα – MSc in Operational Research από το London School of Economics και Διδακτορικό στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Ο ίδιος έχει διατελέσει Γραμματέας στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, Μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας και Μέλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Παράλληλα, έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγράψει πάνω από 60 άρθρα σε διεθνή περιοδικά. Το επιστημονικό έργο του έχει λάβει πάνω από 5.400 αναφορές παγκοσμίως, σύμφωνα με το Google Scholar.

Ακόμη, έχει διατελέσει Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στη Νέα Δημοκρατία την περίοδο Ιανουαρίου 2017 έως και τις εκλογές του Ιουλίου 2019.

 

Tags:
Κυβέρνηση, Χρήστος Ταραντίλης, ανασχηματισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK