20:33 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης αναλαμβάνει ο Άγγελος Συρίγος, μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα.

Πόστο στο Υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει ο Άγγελος Συρίγος που διορίστηκε υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ο Άγγελος Συρίγος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, είναι παντρεμένος κι έχει τρία παιδιά. 

Είναι αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις 7 Ιουλίου 2019 στην Α' Αθηνών.

Επίσης, είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE PA).

Έχει εργασθεί στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ (1993-94), για το Συμβούλιο της Ευρώπης και ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Υπηρέτησε ως Γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών αρμόδιος για τη μετανάστευση και την ιθαγένεια (2012- 2015) και ως Ειδικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (2007- 2009) αρμόδιος για τους ελληνόπαιδες εξωτερικού και τους μουσουλμανόπαιδες στη Θράκη.

Ακόμη, βραβεύτηκε το 1992 από την Ακαδημία Αθηνών για εργασία του σχετική με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ενώ έχει γράψει βιβλία για τις ελληνoτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Tags:
ανασχηματισμός, Κυβέρνηση, Άγγελος Συρίγος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK