00:32 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Το ζήτημα του κορονοϊού μονοπώλησαν οι εναρκτήριες δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Προεδικό Μέγαρο, πριν από την κατ' ιδίαν συνάντησή τους.

Το ζήτημα του κορονοϊού μονοπώλησαν οι εναρκτήριες δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, στο Προεδικό Μέγαρο, πριν από την κατ' ιδίαν συνάντησή τους.

«Θα ήθελα να καταθέσω την αγωνία μου για την εξέλιξη της πανδημίας, την αδυναμία και την ανεπάρκεια ενός ικανού σχεδίου για να περιοριστούν οι συνέπειές της» είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στην συνομιλήτριά του, ενώπιων των καμερών.

Αφού αναφέρθηκε στον «τραγικό απολογισμό» στη χώρα μας, που μετρά «πάνω από 5.000 νεκρούς» μετά το «οξύ δεύτερο κύμα», σημείωσε πως θα την ενημερώσει για τις προτάσεις του.

«Όταν τα θέματα αγγίζουν την υπέρτατη αξίας της ανθρώπινης ζωής, είναι ευθύνης όλων να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Επείγουσες προστάσεις και σκέψεις, με την έννοια του επείγοντος να αφορά την εφαρμογή τους για να αντιμετωπίσουμε αυτό που λένε οι ειδικοί για ένα τρίτο κύμα».

Καταλήγοντας τόνισε την ανάγκη να μην γίνουν οι περιορισμοί –που είναι τώρα αναγκαίοι– συνήθεια, «να μην πάθουμε μιθριδατισμό», αλλά και να δουλέψουν όλοι ως προς τη σωστή λειτουργία των θεσμών.

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στο Προεδρικό Μέγαρο
© Φωτογραφία : SOOC/Menelaos Myrillas
Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στο Προεδρικό Μέγαρο

ΠτΔ: Ανάγκη εθνικής συνεννόησης

Απαντώντας η κα Σακελλαροπούλου έκανε λόγο για μία «πρωτόγνωρη κατάσταση και πρόκληση για όλους».

Αναφέρθηκε στην κόπωση που έχει επέλθει στους πολίτες «λόγω των περιορισμών», αλλά τόνισε πως «είναι αναγκαίο να συνεχίσουμε να τους τηρούμε».

Στάθηκε στην «ατομική ευθύνη καθενός και των συλλογικών φορέων να δίνουν το σωστό μήνυμα» και τόνισε πως η χώρα, συγκριτικά με την εικόνα σε άλλες χώρες, «έχει πάει ικανοποιητικά».

«Είναι πρωτόγνωρη συγκυρία για όλο τον κόσμο, παρατηρούνται λάθη και παραλείψεις», όμως «δεν υπάρχει ευθεία οδός για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει το πρόγραμμα εμβολιασμών «με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί των ευάλωτων».

«Υπάρχει κόπωση, η οικονομία δοκιμάζεται» παραδέχθηκε, αλλά υπογράμμισε πως «πρέπει να αντέξουμε για να δούμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».

Καταλήγοντας σημείωσε πως είναι έτοιμη να ακούσει τις προτάσεις του κ. Τσίπρα και στάθηκε στην ανάγκη «εθνικής συνεννόησης». «Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK