22:36 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1058)
0 13
Βρείτε μας

Τη βαθιά του ανησυχία σε σχέση με την πορεία και διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατόπιν της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο τραγικός απολογισμός από τον Νοέμβρη και μετά αναδεικνύει την «ανάγκη να υπάρξει σχεδιασμός» ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι εκτός από κριτική στη διαχείριση της πανδημίας προτάσσει συγκεκριμένα μέτρα. Έτσι, σε ότι αφορά τον εμβολιασμό τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσής του, με τη χώρα να αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε κάθε κράτος-μέλος να πάρει τις πατέντες των εμβολίων και να προχωρήσει στην παραγωγή τους.

«Αν αυτή η πρωτοβουλία δεν προχωρήσει, θα πρέπει η κυβέρνηση να βρει λύσεις και πέρα από το πλαίσιο της ΕΕ με διμερείς συμφωνίες με χώρες και εταιρείες που παράγουν μαζικά το εμβόλιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει συνταγογράφηση των τεστ κορονοϊού στο σύνολο της χώρας προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης.

Επιπλέον, όπως είπε, η κρισιμότητα της κατάσταση επιτάσσει άμεσα την «σύγκληση πολικών αρχηγών υπό την ΠτΔ με τη συμμετοχή εκπροσώπων της επιτροπής επιστημόνων» καθώς το χειρότερο που μπορεί να συμβεί τώρα στη χώρα είναι η καχυποψία απέναντι στην επιστημονική κοινότητα.

«Ο πρωθυπουργός να αφήσει το εγώ και να προτάξει το εμείς ειδάλλως θα έχει την ευθύνη» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1058)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK