11:43 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την πορτογαλική Ακτοφυλακή επισκέφθηκε σήμερα, καθώς βρίσκεται στη Λισαβόνα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την έδρα της Ακτοφυλακής στη Λισαβόνα, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, τον Αρχηγό του Ναυτικού Αντόνιο Μαρία Μέντες Καλάδο και τον Διοικητή της Ακτοφυλακής Λουίς Κάρλος ντε Σόουζα Περέιρα.

Η πορτογαλική ναυτική υπηρεσία συμμετέχει από το 2014 στην επιχείρηση «Poseidon» της Frontex, στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, όπου έχει σώσει περισσότερες από 7.000 ανθρώπινες ζωές, συμβάλλοντας στο έργο της φύλαξης των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.

Ο συντονιστής της αίθουσας επιχειρήσεων παρουσίασε στον πρωθυπουργό το έργο της Ακτοφυλακής, και τον ενημέρωσε για τις δράσεις της υπηρεσίας.

Μάλιστα το εσωτερικό της αίθουσας δεσπόζει μια ελληνική σημαία, υπογεγραμμένη από τους πρώτους Πορτογάλους που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις της Frontex, στη Λέσβο, ενώ στον τοίχο βρίσκεται αναρτημένος ο θυρεός του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με μονάδα η οποία επιχειρεί στη Λέσβο, στο πλαίσιο των δράσεων της Frontex και τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες στη χώρα μας.

«Εκ μέρους του ελληνικού λαού, και εκ μέρους της ελληνικής ακτοφυλακής θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς, την ομάδα σας, την Πορτογαλική κυβέρνηση για την στήριξη που έχετε προσφέρει στη Frontex και το ελληνικό τμήμα της Frontex, στην κοινή προσπάθεια διαφύλαξης των συνόρων μας, που αποτελούν και ευρωπαϊκά σύνορα. Πιστεύω πως αυτό είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα πραγματικής αλληλεγγύης στον συγκεκριμένο τομέα».

Την υπερηφάνεια του για την αποστολή εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Οι δύο χώρες μας μοιράζονται ένα μεγάλο κομμάτι των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τον λόγο αυτό αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τη σημασία της προστασίας των συνόρων. Η αποστολή αυτή ξεκίνησε το 2014 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα» σημείωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.
Tags:
Frontex, ακτοφυλακή, Αντόνιο Κόστα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πορτογαλία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK