08:50 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Καλεί μάλιστα τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, έστω και την ύστατη ώρα να εισακούσει τη φωνή της λογικής και της κοινωνίας.

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος προειδοποιεί για τον κίνδυνο απώλειας της πρώτης κατοικίας για χιλιάδες οφειλέτες.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του εξαπολύει επίθεση προς την κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας πως «ταυτίζεται με τα συμφέροντα των τραπεζών και των αρπακτικών funds».

«Χωρίς προστασία εν μέσω της πανδημίας, κινδυνεύει να μείνει, με ευθύνη της κυβέρνησης, η πρώτη κατοικία χιλιάδων οφειλετών. Οι ασφυκτικές προθεσμίες που τέθηκαν με τον ν. 4745/20, για τον επαναπροσδιορισμό των εκκρεμών υποθέσεων του ν. Κατσέλη, έχουν προκαλέσει έμφραγμα στη σχετική διαδικασία και οδηγούν τους πλέον ευάλωτους των συμπολιτών μας, εκτός του πλαισίου παροχής δικαστικής προστασίας» τονίζει ο κ. Ξανθόπουλος.

Παράλληλα, στρέφει τα πυρά του προς τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως κωφεύει επιδεικτικά και αρνείται προκλητικά να αναστείλει ή να παρατείνει τις προθεσμίες «αποδεικνύοντας ότι αυτό που πρωτίστως την ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των τραπεζών και των αρπακτικών funds».

«Χιλιάδες είναι πλέον τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που ενώ είχαν καταφέρει να τεθούν υπό δικαστική προστασία, μετά την πρωτοφανή αυτή κυβερνητική αναλγησία κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Tags:
τράπεζες, τράπεζα, funds, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, προστασία πρώτης κατοικίας, πρώτη κατοικία, κατοικία, σπίτια, σπίτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK