11:16 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (870)
0 01
Βρείτε μας

Τις εξελίξεις που αφορούν στην έναρξη των διερευνητικών μεταξύ της χώρας μας και της Τουρκίας σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, που έχει υπηρετήσει και ως υπουργός Εξωτερικών.

Με δυνατά επιχειρήματα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, συμμαχίες και με καλή πίστη, προσέρχεται η Ελλάδα στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Χαρακτηρίζει ακόμα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ως θετική την επιλογή της Τουρκίας να προσέλθει στις διερευνητικές, εξηγώντας πως με αυτό τον τρόπο, «εκουσίως ή ακουσίως», αποδέχεται το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

Αναφορικά με τις επιδιώξεις της Άγκυρας περί αποστρατιωτικοποίησης νησιών και για τον εναέριο χώρο, ανέφερε πως πρόκειται για θέσεις που θέτει εδώ και 20 χρόνια, οι οποίες δεν βρίσκονται στο τραπέζι των διερευνητικών.

Γιατί δέχθηκε τώρα τον διάλογο η Τουρκία

Σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη, οι λόγοι που οδήγησαν την Τουρκία να δεχθεί αυτό τον «στενό κορσέ» του διαλόγου είναι ότι η επιθετική της συμπεριφορά διαπίστωσε ότι δεν της «βγήκε», στις ΗΠΑ εκλέχθη ο Τζο Μπάιντεν και η ΕΕ δεν αποδέχεται πλέον τις τουρκικές προκλήσεις.

Ακόμη χαρακτήρισε σημαντικό λόγο την δύσκολη κατάσταση της τουρκικής οικονομάς.

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέων προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (870)
Tags:
Νίκος Δένδιας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διερευνητικές επαφές, Ντόρα Μπακογιάννη, διάλογος, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK