14:33 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1063)
0 01
Βρείτε μας

«Υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες στο να λειτουργήσει μόνη της η Γ' Λυκείου, καθώς οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν και στην Α' και στη Β' Λυκείου» δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Για την επιστροφή των μαθητών στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία και ενώ παραμένει το lockdown, αλλά και το τι θα γίνει με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8, το μεσημέρι της Τρίτης.

Δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη
© Φωτογραφία : SOOC / Konstantinos Tsakalidis
Όπως τόνισε, τα μέτρα τηρούνται υποδειγματικά στα σχολεία και οι μαθητές έχουν συμμορφωθεί απόλυτα.

Επισήμανε επίσης πως για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του συγχρωτισμού των γονέων αποφασίστηκε η κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των παιδιών, ώστε να μην φτάνουν όλοι ταυτόχρονα, καθώς και το να μην χρησιμοποιείται μόνο μία είσοδος στα σχολεία, καθώς οι περισσότερες σχολικές μονάδες έχουν τουλάχιστον δύο εισόδους.

Για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ανέφερε πως αναμένει τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες στο να λειτουργήσει μόνο η Γ' Λυκείου, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν και στην Α' και στη Β' Λυκείου». Σημείωσε πάντως πως και αυτό το θέμα θα συζητηθεί.

«Έτοιμοι είμαστε, αλλά χρειάζονται κάποιες ημέρες για να αναλάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί. Επιχειρησιακά είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν Γυμνάσια και Λύκεια όταν μας το υποδείξει η επιτροπή» δήλωσε.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου θα γίνει εξ αποστάσεως στα Πανεπιστήμια, ενώ, όπως είπε, θα συζητηθεί με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων το τι θα γίνει με το εαρινό εξάμηνο.

Ακούστε τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως:

Θέμα:
Lockdown (1063)
Tags:
COVID-19, πανδημία, lockdown, κορονοϊός, Γυμνάσιο, Λύκειο, σχολεία, Υπουργείο Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK