13:32 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1146)
0 05
Βρείτε μας

Στην πιθανότητα να θεωρείται απαραίτητη η βεβαίωση εμβολιασμού σε αρκετές περιπτώσεις αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας την πρότασή του στην πρόεδρο της Κομισιόν για πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους πολίτες της ΕΕ.

Στο πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός. 

Συγκεκριμένα, ο ίδιος στη συνέντευξή στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι με την επιστολή του, ζητά στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σε δέκα ημέρες, να τεθεί επί τάπητος το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Έστειλα σήμερα μια επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν και σε όλους τους ομολόγους μου, με την οποία της ζητώ, στην τηλεδιάσκεψη που θα έχουμε σε δέκα ημέρες να συζητήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα του πιστοποιητικού εμβολιασμού» είπε. 

Σε ερώτημα εάν αυτό το πιστοποιητικό καθιστά στην ουσία υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, επεσήμανε: «Μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι χώρες, ενδεχομένως και επιχειρήσεις, προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες, μπορεί να ζητούν κάποια βεβαίωση εμβολιασμού ή έστω βεβαίωση ότι δεν ασθενεί κάποιος εκείνη τη στιγμή».

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός, στην επιστολή του προς την επικεφαλής της Κομισιόν, τόνισε ότι «δεν πρόκειται να καταστήσουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για να ταξιδεύσει κάποιος, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν».

Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα «θετικό κίνητρο ενθάρρυνσης των πολιτών να εμβολιαστούν, που είναι κι ο μοναδικός τρόπος να εγγυηθούμε την επιστροφή στην κανονικότητα». 

Συνεχίζοντας και αναφερόμενος στον τουρισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στον ANT1 πως είναι σίγουρος ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι καλύτερη από την περυσινή. 

Αφενός, όπως είπε, έχουμε το εμβόλιο (και θα εμβολιαστεί σημαντικό ποσοστό του ευρωπαϊκού πληθυσμού), αφετέρου έχουμε περισσότερα rapid tests στη διάθεσή μας, είναι εφικτό να υποδεχθούμε πολλά εκατομμύρια τουριστών με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Άλλωστε, όπως είπε στη συνέντευξή του, «έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε το δεύτερο κύμα, αυτό μας κάνει πιο αισιόδοξους».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1146)
Tags:
πιστοποιητικό εμβολιασμού, κορονοϊός, εμβόλια, εμβόλιο, εμβολιασμός, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK