04:58 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης, χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τη συνάντησή της με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή. 

«Η έμπρακτη αλληλεγγύη του μακαριωτάτου προς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας και η ευαισθησία του απέναντι στα προβλήματα της πατρίδας επιβεβαιώνουν τον ρόλο της Εκκλησίας ως φορέα νοήματος και εμπιστοσύνης» τόνισε η κα Σακελλαροπούλου.

Έκανε δε γνωστό πως κατά τη συνάντησή τους συνομίλησαν για τα ζητήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τον τόπο, λέγοντας ότι στο επίκεντρο βρέθηκε η πανδημία και οι επιπτώσεις που έχει στη ζωή όλων μας.

«Είναι πολλές οι δυσκολίες, αλλά κοινή μας και αισιόδοξη διαπίστωση είναι ότι η απειλή μάς έφερε πιο κοντά. Μιλήσαμε για το εμβόλιο και τη μεγάλη ελπίδα που μας δίνει και τονίσαμε την ουσιαστική συμβολή της Εκκλησίας στην παρότρυνση των συμπολιτών μας να εμβολιαστούν, ώστε να επανέλθουμε όλοι υγιείς στην κοινωνική μας ζωή» υπογράμμισε η Πρόεδρος.

Επίσης, συζήτησαν για τον ουσιαστικό ρόλο που ανέκαθεν είχε η Εκκλησία στις κρίσιμες στιγμές για το έθνος και εστίασαν στην καθοριστική συνεισφορά της στον αγώνα της ανεξαρτησίας.

Από την πλευρά του, ο κ.κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε την Πρόεδρο για τη σκέψη της να επισκεφθεί την Αρχιεπισκοπή αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τον σεβασμό και την τιμή της προς την Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Η επίσκεψη αυτή, συμβολικού και ουσιαστικού χαρακτήρα, λόγω της χρονικής στιγμής κατά την οποία πραγματοποιείται, εικονίζει και υπογραμμίζει τις αγαθές σχέσεις που υπάρχουν ανέκαθεν μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας και ιδίως από της ιδρύσεως του Νέου ελληνικού Κράτους έως σήμερα».

Ευχήθηκε, τέλος, οι καλές σχέσεις να συνεχιστούν με την παρουσία και το ενδιαφέρον και της νέας Προέδρου προς το συμφέρον της πατρίδας, της Ορθοδοξίας και του λαού.

Tags:
πανδημία, Ελλάδα, συνάντηση, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Ιερώνυμος, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK