12:58 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης απάντησε για τη διαφορετική άποψη που διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την Τουρκία και τα Σκόπια, καθώς και την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτήν τη στάση.

Απέρριψε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρωθυπουργός φοβάται τις διαφοροποιήσεις με αφορμή τις τοποθετήσεις του Αντώνη Σαμαρά για την Τουρκία και τα Σκόπια, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης

Όποιος αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός φοβάται, απλά δεν γνωρίζει τον πρωθυπουργό. Είναι στα όρια της αστειότητας το να αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματικά προβλήματα» πρόσθεσε και επεσήμανε: 

«Όταν κάποιος δεν φοβάται, δεν εκβιάζεται κιόλας. Όταν μιλούμε για τον σημερινό πρωθυπουργό, δεν είναι η συνήθης πολιτική φυσιογνωμία. Είναι μια ισχυρή προσωπικότητα, ο οποίος στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος, όπως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται, δεν θα προσμετρήσει οποιαδήποτε θυσία, δεν θα συνυπολογίσει το κόστος, δεν θα υποχωρήσει ακόμη κι αν αυτό δεν αρέσει στον πολύ κόσμο. Δεν εκβιάζεται, δεν φοβάται, προχωράει με την κρίση του και την άποψή του».

Αφού τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι ένας απλός βουλευτής, είναι μία «εμβληματική προσωπικότητα του χώρου της Νέας Δημοκρατίας» και έχει ελευθερία «να θέτει τα ζητήματα κατά την κρίση του» ενώ, είναι γνωστές οι θέσεις του στα εθνικά ζητήματα, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει μία απόλυτα συμπαγής «απόλυτη ομοθυμία στα ζητήματα αυτά, στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και προσβλέπω ότι θα αποτυπωθεί όταν χρειαστεί». 

Για τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», ότι:

«Έχει κάθε ιστορικό δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του αυτή ο κ. Σαμαράς. Οι διατελέσαντες πρωθυπουργοί δεν είναι απλοί βουλευτές, έχουν ένα ιδιαίτερο ιστορικό βάρος στο πολίτευμα, έχουν την ελευθερία της γνώμης και της ψήφου τους. Δεν αισθάνομαι ότι θα αποτελέσει το οποιοδήποτε πρόβλημα το να εκφρασθεί η άποψη αυτή».

Στο θέμα των εφαρμοστικών νόμων για τις σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία δήλωσε ότι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν μπορεί να αποκλίνει από τη συμφωνία αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε εκφράσει μέσω της «Καθημερινής» την κάθετη αντίθεσή του με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, αλλά και τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Tags:
Βόρεια Μακεδονία, ελληνοτουρκικά, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Αντώνης Σαμαράς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK