15:03 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον πρώτο Εβραίο δήμαρχο στην Ελλάδα, τον Μωυσή Ελισάφ και αναφέρθηκε στο Ολοκαύτωμα.

Τον δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος είναι και ο πρώτος Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα, υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ευκαιρία και της Παγκόσμιας Ημέρας για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Κατά τη συζήτηση, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα τιμά τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, στα οποία περιλαμβάνονται δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εβραίοι, οι οποίοι καταδιώχθηκαν και εξολοθρεύθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο κ. Ελισάφ ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ιστορία των ισραηλιτικών κοινοτήτων της Ηπείρου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε όσους επέζησαν της θηριωδίας των Ναζί, ανάμεσά τους και η 97χρονη σήμερα θεία του, Χρυσούλα Ελιασά. 

Αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ και το μνημείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, στην Ιερουσαλήμ, όπου στις πλάκες των Δίκαιων των Εθνών βρίσκεται χαραγμένο και το όνομα της Ευαγγελίας Γεωργιάδου, αδελφής της γιαγιάς του, η οποία συγκαταλέγεται στους δεκάδες Έλληνες που με πράξεις μεγάλης γενναιότητας διέσωσαν Εβραίους.

Η Ελλάδα αποτελεί από το 2005 πλήρες μέλος της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος και έχει αναλάβει, με τη Διακήρυξη της Στοκχόλμης, να διατηρήσει στη συλλογική μνήμη τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα.

Το 2021 αναλαμβάνει για πρώτη φορά την προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα των προτεραιοτήτων του Δήμου. Οι κ. Μητσοτάκης και Ελισάφ συζήτησαν και το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας, με τον πρωθυπουργό να δίνει συγχαρητήρια για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η έξαρση του ιού από τον Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Tags:
Μωυσής Ελισάφ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Εβραίοι, ολοκαύτωμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK