13:52 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση του Άγγελου Συρίγου για την ύπαρξη αστυνομίας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους το 1969.

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ανέφερε πως υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας το 1969, την περίοδο της Χούντας.

«Και ως προς το θέμα των αστυνομικών οργάνων με πολιτική περιβολή, που αναφέρθηκε το 1963, να θυμίσω ότι από το 1969, είχε ιδρυθεί μέσα στα πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα. Τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις. Το σπουδαστικό της Ασφάλειας ήταν αστυνομικοί με πολιτικά για να χαφιεδίζουν τους φοιτητές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συρίγος, προκαλώντας την οργή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος κατόρθωσε να οδηγήσει... σε νέα βάθη τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης. 

Μάλιστα, χαρακτηρίζει «ντροπιαστική» την «επίκληση πρακτικών της χούντας από τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο», για να υπερασπιστεί τις ρυθμίσεις για την αστυνομία εντός των ΑΕΙ.

«Παραμένει άγνωστο από πού αντλεί τη συγκεκριμένη πληροφορία ο υφυπουργός Παιδείας, καθώς δεν υπάρχει ιστορική καταγραφή και γνώση για τη λειτουργία αστυνομικών τμημάτων εντός των ΑΕΙ κατά τα μαύρα χρόνια της Χούντας (1967-1974). Ωστόσο, λειτουργούσε σε πλήρη ανάπτυξη το Σπουδαστικό της Ασφάλειας, το οποίο "διέπρεπε" στις συλλήψεις, στα βασανιστήρια, στην παρακολούθηση και στον χαφιεδισμό φοιτητών και πανεπιστημιακών» τονίζει ακόμη η ΕΠΕΚΕ.

Ταυτόχρονα, η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως μετά την παραδοχή του υφυπουργού για τα ιστορικά πρότυπα της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ, κάθε άλλη συζήτηση παρέλκει.

«Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς γνωρίζουν γιατί είναι δημοκρατικό καθήκον η αντίσταση στην απόπειρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ολοκληρώσει το ημιτελές έργο της επταετίας. Η ντροπιαστική επίκληση του κ. Συρίγου προσβάλλει ολόκληρη την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των συντηρητικών πολιτών» υποστηρίζει ακόμη.
Tags:
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Νίκη Κεραμέως, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ΑΕΙ, αστυνομικοί, αστυνομία, πανεπιστήμια, Πανεπιστήμιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK