08:02 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

H υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μίλησε για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Για τον σάλο που έχει προκαλέσει η παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, μίλησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

«Για πολλούς οι καταγγελίες είναι επώνυμες. Για τον κ. Λιγνάδη μέχρι στιγμής επώνυμη καταγγελία δεν υπάρχει. Όπως ο ίδιος λέει στην επιστολή του, δεν μπορούσε να αντέξει όλο το κλίμα των φημών που δημιουργούσε έναν κλοιό γύρω του» ξεκαθάρισε η ίδια.

Η ίδια υποστηρίζει πως την παραίτηση του κ. Λιγνάδη δεν την είχε ζητήσει και πως υπέβαλε την παραίτησή του αργά το απόγευμα του Σαββάτου και την αποδέχτηκε λίγο μετά.

Παράλληλα, σημείωσε πως κώδικας δεοντολογίας δεν υπάρχει και πως θα συσταθεί και θα αφορά στις κρατικές πολιτιστικές δομές.

Ακόμα απάντησε στο κατά πόσο θα κόβονται οι επιχορηγήσεις σε θιασάρχες, αν αποδειχτεί κάτι εναντίον τους.

«Είναι προφανές αυτό. Έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα έχουμε μηδενική ανοχή. Η οποιαδήποτε μορφή βίας δεν μπορεί να τύχει καμίας ανοχής. Είναι μια φρικτή πράξη που πληγώνει ανεπανόρθωτα ψυχές. Το υπουργείο δεν θα επιδείξει καμία ανοχή. Όταν οι καταγγελίες είναι επώνυμες και επαναλαμβανόμενες, δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς το δικαστήριο. Υπάρχει και ο κώδικας της ηθικής. Ο ίδιος κώδικας μάς υποχρεώνει να μην μπούμε σε ένα κυνήγι μαγισσών» σημείωσε.

Τέλος, έκανε γνωστό πως ο διάδοχος του κ. Λιγνάδη θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Tags:
Δημήτρης Λιγνάδης, δικαστήριο, δικαστήρια, Λίνα Μενδώνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK