07:59 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το γεύμα που παρέθεσε βουλευτής της ΝΔ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίκαιρη ερώτηση με θέμα: «Παραβίαση των μέτρων περιορισμού για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη» κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο στόχαστρο του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το γεύμα που του παρέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ κος Στεφανάδης στο σπίτι του στην Ικαρία.

«Ενώ η χώρα βρίσκεται στο τρίτο κύμα της πανδημίας, η ελληνική οικονομία καταρρέει και η κυβέρνηση ανακοίνωσε, πριν λίγες ημέρες, αυστηρότερα μέτρα περιορισμών για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. έως τις 9 π.μ. και την εστίαση κλειστή εδώ και 4 ολόκληρους μήνες, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ικαρία ο κος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στο γεύμα που οργάνωσε στο σπίτι του ο βουλευτής της ΝΔ κος Στεφανάδης, με συμμετοχή δεκάδων στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, σε μια κίνηση απίστευτης αλαζονείας, η οποία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Ως εκ τούτου ο κ. Τσίπρας κατέθεσε τρεις ερωτήσεις προς τον κ. Μητσοτάκη.

«Θεωρεί ότι η συμπεριφορά του συνάδει με τα μέτρα περιορισμών που έχει ανακοινώσει ο ίδιος και η κυβέρνηση του; Τι έχει να πει στους επαγγελματίες της εστίασης οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση; Θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα τους με τα ίδια "μέτρα" που τήρησε ο ίδιος και οι συνδαιτημόνες του στο γεύμα της Ικαρίας;» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, απευθύνει ερώτηση προς τον κ. Μητσοτάκη αναφορικά με τη στάση του απέναντι στους πολίτες.

«Τι έχει να πει στους πολίτες οι οποίοι, ορθώς τηρούν τα μέτρα περιορισμών και για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και υπό την απειλή προστίμων;»
Tags:
επίκαιρη επερώτηση, Βουλή, Αλέξης Τσίπρας, τραπέζι, Ικαρία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK