12:24 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 05
Βρείτε μας

Στη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκη, στη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Ισραηλινό ομόλογο του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Τα συγχαρητήριά του για τον ρυθμό των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στο Ισραήλ, μετέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκη, στον Ισραηλινό ομόλογο του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στη διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία συνεργασίας στον τουρισμό ανάμεσα στα αρμόδια υπουργεία των δύο χωρών.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών, τονίζοντας πως είναι σημαντική, ενώ επισήμανε ότι «η Ανατολική Μεσόγειος πρέπει να παραμείνει θάλασσα ειρήνης για όλες τις χώρες».

Εν τω μεταξύ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις σχέσεις Ισραήλ -Τουρκίας, ο πρωθυπουργος τόνισε: «Η διμερής μας σχέση δεν ετεροκαθορίζεται. Δεν γνωρίζω κατά πόσον είναι σε εξέλιξη μία διαδικασία επαναπροσέγγισης ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκία. Τα πράγματα μοιάζουν να βελτιώνονται με την Τουρκία. Συνεχίζουμε τις διερευνητικές επαφές, εφ'όσον δεν υπάρχουν περαιτέρω επιθετικές ενέργειες».

Σε ό,τι αφορά το φάρμακο κατά του κορονοϊού, το οποίο παρασκευάζει το Ισραήλ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σημείωσε ότι είναι «πολύ χαρούμενος που συζητήσαμε αυτό το νέο φάρμακο», συμπληρώνοντας μάλιστα πως «η Ελλάδα θα συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές».

Αναφορικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την εκτίμηση ότι θα διευκολύνει τις μετακινήσεις εν όψει της τουριστικής περιόδου.

«Επιχειρηματολόγω για ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού εντός των ορίων της ΕΕ, αλλά επίσης και για κοινό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και με τρίτες χώρες, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις εν όψει τουριστικής περιόδου» τόνισε ο ίδιος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε, ακόμη, πως «έως τον Απρίλιο θα έχουμε κατορθώσει να τιθασεύσουμε ακόμη περισσότερο την πανδημία του κορονοϊού».

Tags:
τουρισμός, φάρμακο, πιστοποιητικό εμβολιασμού, πανδημία, κορονοϊός, Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK