16:23 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει έγγραφο - οδηγία που φέρεται να έδωσε η ΕΡΤ προς τους δημοσιογράφους, προκειμένου να μην προβληθούν σε δελτία ειδήσεων φωτογραφίες ή βίντεο από το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου προκάλεσαν οδηγίες, στις οποίες φέρεται να προχώρησε η ΕΡΤ προς τους δημοσιογράφους, προκειμένου να μην γίνει καμία αναφορά στο γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, θέμα το οποίο πυροδότησε σωρεία αντιδράσεων

Σύμφωνα με το έγγραφο που ανήρτησε ο κ. Ηλιόπουλος, η ΕΡΤ φέρεται να δίνει οδηγία προς τους δημοσιογράφους, προκειμένου να μην προβληθούν σε δελτία ειδήσεων φωτογραφίες ή βίντεο από το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

«Η επιλογή της ΕΡΤ να λογοκρίνει και να "εξαφανίζει" ειδήσεις (υπό τη διοίκηση του κ. Ζούλα, που μέχρι τις εκλογές ήταν διευθυντής του κ. Μητσοτάκη), επιβεβαιώνεται και με γραπτές οδηγίες στην αίθουσα παραγωγών. Οδηγίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πρακτικές της ΥΕΝΕΔ:

Μην τυχόν παίξετε στα δελτία ειδήσεων φωτογραφίες ή βίντεο από το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Μην παίζετε φωτογραφίες και βίντεο του κ. Λιγνάδη μαζί με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος τον επέλεξε για το Εθνικό Θέατρο» αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook, δημοσιοποιώντας επίσης τις φερόμενες οδηγίες της ΕΡΤ.

Ο ίδιος ζητάει απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας: «Μιας και η ΕΡΤ υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη: Ποιος έδωσε αυτές τις εντολές;».

Τι απαντά η ΕΡΤ

Σπεύδοντας να απαντήσει ο διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ Φώτης Καφαράκης, ανήρτησε στο Facebook φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η δημόσια τηλεόραση προέβαλε σχετικό βίντεο, αναφέροντας ότι «η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9».

«Ως γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν ''απαγόρευση'' της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία. Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12.00, στις 15.00 το μεσημέρι -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21.00. Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9» σημειώνει ο ίδιος αναλυτικά. 

 

Tags:
Ικαρία, ΣΥΡΙΖΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΕΡΤ, Νάσος Ηλιόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK