16:21 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να επικαιροποιήσει οποιοδήποτε μέτρο, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, βάσει της επιδημιολογικής εικόνας, απέστειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας πάντως ότι «τα παιδιά ανήκουν στα σχολεία».

«Γρίφο» για την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους αποτελεί, όπως φαίνεται, η λειτουργία των σχολείων, με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να διαμηνύει ότι οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία παρακολουθούνται «ώρα-ώρα».

Την ώρα που αρκετές μονάδες ανά τη χώρα κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού και καθώς οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν τις ανησυχητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο ιός και στα παιδιά, η Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο ζήτημα των σχολείων, παρέπεμψε σήμερα στην ενημέρωση των λοιμωξιολόγων την προηγούμενη Παρασκευή: «Τα παιδιά δεν οδηγούν την πανδημία, την ακολουθούν».

Η ίδια, μιλώντας στον ANT1, επεσήμανε πως ό,τι συμβαίνει στα σχολεία σχετίζεται με την επιδημιολογική εικόνα, παρατηρώντας ότι όσο περισσότερα κρούσματα υπάρχουν στην κοινωνία τόσο περισσότερα κρούσματα θα υπάρχουν και στα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας αναγνώρισε, πάντως, ότι υπάρχει πρόβλημα σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, παραθέτοντας ως παράδειγμα την Αττική.

Εντούτοις, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι η λειτουργία των σχολείων πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. «Το εύκολο θα ήταν να πούμε κλείνουμε τα σχολεία, αλλά τα παιδιά ανήκουν στα σχολεία» είπε μεταξύ άλλων. 

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψιν τις συστάσεις των ειδικών, παρακολουθώντας την πορεία της πανδημίας και απηύθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες για πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας. 

Όσον αφορά τη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων την ερχόμενη Παρασκευή, η ίδια δεν θέλησε να προχωρήσει σε κάποια πρόβλεψη, τονίζοντας ότι «ζυγίζουμε τα δεδομένα». 

Σημείωσε ότι στόχος είναι η λειτουργία των σχολείων να συνεχιστεί όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «δεν θα διστάσουμε να επικαιροποιήσουμε οποιοδήποτε μέτρο σε οποιαδήποτε περιοχή».

Tags:
Νίκη Κεραμέως, κλειστά σχολεία, σχολεία, κρούσματα Ελλάδα, κρούσματα, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK