01:06 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Απαντήσεις για τη φερόμενη οδηγία της ΕΡΤ για το γεύμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Ανακοίνωση για την οδηγία που φέρεται να απηύθυνε η ΕΡΤ προς τους δημοσιογράφους, προκειμένου να μην προβληθούν σε δελτία ειδήσεων φωτογραφίες ή βίντεο από το γεύμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ικαρία, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας απαντήσεις από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενο στη σχετική ανακοίνωση από τον διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ, αναφέρει: «Ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ με την ανάρτησή του επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες».

«Το βίντεο από το τραπέζωμα του κ. Μητσοτάκη με 40 άτομα έπαιξε… εκ παραδρομής για λίγα δευτερόλεπτα μόνο στο κυριακάτικο δελτίο των 15:00» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και προσθέτει: «Αποτέλεσμα ήταν μετά από φασαρία στην ΕΡΤ, όταν διαπιστώθηκε το ''λάθος'', να αναρτηθούν στην αίθουσα παραγωγών οι επίμαχες γραπτές οδηγίες».

«Φυσικά η εντολή εξετελέσθη, καθώς τα υπόλοιπα δελτία της ΕΡΤ δεν είχαν κανένα πλάνο από το βίντεο στο οποίο φαίνονται ο κ. Μητσοτάκης με 40 άτομα να μπαίνουν στο σπίτι του κ. Στεφανάδη» σημειώνει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Και καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Περιμένουμε λοιπόν τον κ. Ζούλα και το γραφείο του Πρωθυπουργού, στο οποίο υπάγεται η ΕΡΤ, να απαντήσουν ποιος έδωσε αυτές τις εντολές. Τους καλούμε να είναι προσεκτικοί, διότι υπάρχουν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες».

Νωρίτερα, το εν λόγω έγγραφο δημοσιοποίησε στο Facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Tags:
Ικαρία, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΕΡΤ, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK