06:34 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1586)
0 01
Βρείτε μας

Για την εισήγηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια σχετικά με ένα αυστηρό lockdown στην Αττική μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα σενάρια που θέλουν την Αττική να μπαίνει σε lockdown τύπου «Μαρτίου», κάτι που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Αν ο υπουργός της Υγείας που είναι ο υπεύθυνος, κάνει μια τέτοια εισήγηση, προφανώς θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη για την κυβέρνηση» τόνισε.

Σημείωσε ότι η μεγάλη ανησυχία αφορά την Αττική καθώς εκεί ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας και είναι πυκνοκατοικημένη και ότι η πανδημία μπορεί να λάβει πολύ άσχημες διαστάσεις. 

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις ανακοινώνονται κεντρικά και πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα πει γενικευμένο lockdown καθώς η χώρα βρίσκεται ούτως ή άλλως σε lockdown.

«Η διαφορά τύπου Μαρτίου με σήμερα είναι κλειστά σχολεία και όχι click away στην αγορά, δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά. Αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός, τι να σας πω. Εμείς στο Υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες, ο καθένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του, δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι».

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ακόμα ότι κατά τη δική του γνώμη ο κόσμος της αγοράς έχει τηρήσει τα μέτρα και το click away δεν έχει επιβαρύνει την κίνηση.

Τέλος, είπε ότι αφού γίνει η εισήγηση θα γίνει συζήτηση και θα ανακοινωθούν τα μέτρα και ότι θα είναι καλό να δοθεί και λίγος χρόνος για συζήτηση των μέτρων για να μην υπάρξει πισωγύρισμα.

Θέμα:
Lockdown (1586)
Tags:
Βασίλης Κικίλιας, Ελλάδα, Αττική, κορονοϊός, πανδημία, lockdown, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK