04:51 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 32
Βρείτε μας

Για αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί αποτελεσματικά την πανδημία έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως βαίνουμε προς ένα «lockdown μέσα στο lockdown».

Δριμεία κριτική όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού από την κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ALPHA. Πιο συγκεκριμένα όπως είπε οδεύουμε προς ένα lockdown μέσα στο lockdown γεγονός που αποτελεί την «επισφράγιση της αποτυχίας της κυβερνητικής διαχείρισης».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα έπρεπε να υπάρξει δράση προτού φτάσει η κατάσταση στο μη περαιτέρω ώστε «να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε σαφή μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού κυρίως στις εστίες μετάδοσης όπως σύμφωνα με τον ίδιο είναι τα μέσα μεταφοράς, τα σχολεία και οι εργασιακοί χώροι.

«Η κυβέρνηση δεν έκανε κάτι απλά μας καθησύχαζε επικαλουμένη ακόμα και επιστήμονες για να μας πει δεν κολλάει στο μετρό τα σχολεία» είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο αριθμός των τεστ που διεξάγεται υπολείπεται σε σχέση με αυτόν που θα έπρεπε να γίνεται ώστε οι επιστήμονες να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης. Επιπλέον πρόταξε την ανάγκη διεξαγωγής μεγάλων μελετών επιδημιολογικής επιτήρησης.

«Εισηγούμαι να διπλασιαστούν και να τριπλασιαστούν τα τεστ και να είναι στοχευμένα» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί με την ασθένεια της αλαζονείας της εξουσίας»

Σχετικά με το «τραπέζωμα» στο οποίο συμμετείχε ο πρωθυπουργός στην Ικαρία, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως ο κ. Μητσοτάκης «έχει μολυνθεί από την ασθένεια της αλαζονείας της εξουσίας» τονίζοντας ότι δεν πρόκεται για μια κίνηση «ανεμελειάς» ή απλά «λάθους».

«Είναι η δεύτερη φορά που ο πρωθυπουργός πέφτει σε ατόπημα προκαλώντας κενό εμπιστοσίνης με τους πολίτες».

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά προτιμά να μιλήσει γενικότερα καθώς ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει «έλλειμα ενσυναίσθησης και δεν κατανοεί τον πόνο και τη δυσκολία που βιώνει ο μέσος Έλληνας πολίτης».

«Όταν έρχεται στη Βουλή και αναγγέλλει ότι θα αυξήσει το πρόστιμο από 300 σε 500 ευρώ για να αναθερμάνει την οικονομία τότε είναι ένας πρωθυπουργός που δεν έχει εικόνα της κοινωνίας» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό και συνεχίζοντας την κριτική του εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται «εκτός τόπου και χρόνου».

«Η δημοκρατία δεν αναστέλλεται λόγω της πανδημίας»

Σε σχετική ερώτηση για την κριτική που έχει δεχθεί η αντιπολίτευση όσον αφορά τη στήριξη σε συγκεντρώσεις και πορείες εν μέσω της πανδημίας ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε πως η δημοκρατία δεν αναστέλλεται λόγω της έκτακτης κατάστασης.

«Θεωρώ ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να φέρνει [στη Βουλή] νομοσχέδια που εγείρουν κοινωνικές αντιδράσεις εν μέσω πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την Παιδεία υπογράμμισε ότι προβλέπεται περίπου 25.000 νέοι να μείνουν εκτός πανεπιστημίων την προσεχή χρονιά.

«Αυτό θα περάσει χωρίς αντίδραση; Δεν μπορεί να αναστέλλεται η δημοκρατία στο όνομα μιας έκτακτης ανάγκης».

Δείτε το σύνολο της συνέντευξης:

Tags:
ολικό lockdown, lockdown, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK