11:49 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απέρριψε το αίτημα του αρχηγού της αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια.

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την παιδεία, με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να απορρίπτει την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα να σταματήσει η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια. 

Η κα Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι πίσω από αυτή την πρόταση είναι η προσπάθειά του να ανασκευάσει τη δήλωση που έκανε χθες κατά την τηλεοπτική συνέντευξή του πως δέχεται το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Εμείς λέμε απερίφραστα εκ μέρους της κυβέρνησης: δεν θα σταματήσει η συζήτηση στη Βουλή, για να σταματήσει η συζήτηση για την πρωτοφανή αυτή δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και συμπλήρωσε: «Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρωί διαδηλώνει και χωρίς στοιχειώδεις αποστάσεις και το μεσημέρι έρχεται και καταγγέλλει τις αυξήσεις στα κρούσματα. Ο ελληνικός λαός κρίνει».

Παράλληλα, απέρριψε τις επικρίσεις του κ. Τσίπρα, ότι η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο και προσπαθεί να το περάσει από την Βουλή στα «μουλωχτά».

«Αυτό δεν μπορείτε να το λέτε, όταν υπήρξε εκτενής διαβούλευση, όταν έχουμε την μακρότερη δυνατή χρονική διάρκεια συνεδρίασης στην Βουλή και όταν έχουν εγγραφεί για να μιλήσουν 150 βουλευτές. Και εσείς αυτό το λέτε στα "μουλωχτά"».

Απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι πρυτάνεις είναι απέναντι στο σχέδιο νόμου, σημείωσε πως αυτοί οι πρυτάνεις συμφωνούν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανομίας στα πανεπιστήμια, όχι όμως απαραίτητα με τη λύση.

«Για την ελεγχόμενη είσοδο, οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ είναι “ υπέρ” 60%, για την βάση εισαγωγής οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι “υπέρ” σε ποσοστό 52% και το καλύτερο, για την πανεπιστημιακή αστυνομία, οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ είναι “υπέρ” σχεδόν σε 40%!». Συνεπώς «εκεί που προκαλεί το νομοσχέδιο αντιδράσεις είναι στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της κοινής γνώμης» ανέφερε.

Όσον αφορά στην πανεπιστημιακή αστυνομία, η υπουργός δήλωσε πως η μόνη πρόταση που έχει ακουστεί είναι αυτή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάρδα, που είπε για ινκόγκνιτο αστυνομικούς-φοιτητές.

Τέλος, ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να σταματήσει τα fake news σχετικά με την εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων με απόφοιτους ξένων πανεπιστημίων.

Tags:
παιδεία, αντιπολίτευση, Νομοσχέδιο, Γιώργος Τσίπρας, Τσίπρας, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK