17:57 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 22
Βρείτε μας

«Η κυρία Μενδώνη οφείλει να παραιτηθεί, γιατί γνώριζε και συγκάλυψε» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μνεία στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη από τη θέση της υπουργού Πολιτισμού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Μετά τις σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου είχε αποφασιστεί πριν από τις εκλογές -πέρα από κάθε νόμιμη διαδικασία- να δοθεί στον κ. Λιγνάδη, η μόνη αξιοπρεπής στάση για την κ. Μενδώνη, η οποία τον κάλυπτε για δύο εβδομάδες πριν την αποχώρηση του, είναι η παραίτηση» σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Σύμφωνα με αποκαλυπτικό βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Documento, ο κ. Λιγνάδης μια ημέρα μετά της προκήρυξης της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή στις 21 Μαΐου του 2019, παρουσιάζεται σε εκδήλωση ως ο νέος διευθυντής του Εθνικού και χαμογελώντας υπονοεί ότι αυτό θα συμβεί μόλις αλλάξει η πολιτική ηγεσία. Ένα μήνα μετά τις εκλογές η κ. Μενδώνη ανακοινώνει στη Βουλή την ανάκληση της προκήρυξης με αιτιολογία- μεταξύ των άλλων- λόγους δημοσίου συμφέροντος!!! Όπου ως δημόσιο συμφέρον προφανώς εννοεί τις επιθυμίες του κ. Μητσοτάκη» συμπληρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι διαρροές της κ. Μενδώνη ότι γνώρισε τον κ. Λιγνάδη τρεις ημέρες πριν αναλάβει ο δεύτερος τη θέση του διευθυντή δεν μπορούν πλέον να την διασώσουν» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Και καταλήγει: «Οφείλει έστω και τώρα να σεβαστεί τους πολίτες και τον θώκο που τώρα κατέχει, αυτόν της υπουργού Πολιτισμού και να αποχωρήσει».

Tags:
Δημήτρης Λιγνάδης, Λίνα Μενδώνη, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK