02:43 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την πορεία της πανδημίας στους επόμενους μήνες στην Ελλάδα.

Τον Μάρτιο θα είναι καλύτερη η κατάσταση, σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg TV ενώ εκτίμησε πως το καλοκαίρι αναμένεται να είναι εμβολιασμένο μεγάλο μέρος του πληθυσμού. 

Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις του, από τον Απρίλιο η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικότερα.

«Πιστεύω ότι τον Απρίλιο η κατάσταση θα βελτιωθεί σε ό,τι αφορά στη μεταδοτικότητα του ιού. Δρομολογούμε ήδη ένα πρόγραμμα εμβολιασμού που επικεντρώνεται στους ηλικιωμένους άνω των 60 και σε όλους όσοι ταλαιπωρούνται από υψηλού κινδύνου υποκείμενα νοσήματα, εκείνες τις ομάδες, δηλαδή, που προσθέτουν πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τον Απρίλιο, εξάλλου, οι καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα θα έχουν βελτιωθεί»

Κληθείς να απαντήσει στις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ως μεσαία χώρα ωφελήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εμβολίων και πως η Ευρώπη έχει πάρει ένα μάθημα από τα λάθη.

Τέλος, κάλεσε την Ευρώπη να αποφύγει περαιτέρω καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς. 

«Έχουμε την ικανότητα να χορηγούμε πολύ περισσότερα εμβόλια» δήλωσε ο Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είναι απλώς το ζήτημα του να πάρουμε τα χέρια μας στα εμβόλια και αυτό είναι τελικά μια ευρωπαϊκή απόφαση» σημείωσε.

Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει σημείωσε προσθέτοντας πως η προχωρά χώρα με την πρόωρη αποπληρωμή τμήματος του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και συγκεκριμένα τα 3,3 δισ. ευρώ από τα συνολικά 5,1 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείς για την κρίση με την Τουρκία, ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε πως το 2020 ήταν μία δύσκολη χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σημείωσε:

«Έχουμε δει πως η απειλή κυρώσεων μπορεί να αναγκάσει μία χώρα να αλλάξει συμπεριφορά. Έχουμε δει βελτίωση το 2021. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να κινούμαστε σ' αυτόν τον δρόμο. Παράλληλα, όμως ενισχύουμε τις συμμαχίες μας με χώρες, που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και αποδεικνύουμε μέσω των συμφωνιών μας με Ιταλία και Αίγυπτο πως μπορούμε να επιλύουμε τις διαφορές μας αναφορικά με τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών υπό όρους καλής γειτονίας. Το ίδιο ευελπιστούμε να γίνει και με την Τουρκία».
Tags:
Ελλάδα, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο, εμβόλια, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK