08:04 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Επίσκεψη στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ στη Λέσβο πραγματοποίησε τα μεσάνυχτα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων του παγωμένου Καρά Τεπέ στη Λέσβο επισκέφθηκε τα μεσάνυχτα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Ο υπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στις συνθήκες διαμονής των 7.000 περίπου φιλοξενουμένων αιτούντων άσυλο δίνοντας οδηγίες για να βελτιωθούν οι συνθήκες στις οποίες ζουν.

«Οι έκτακτες καιρικές συνθήκες δεν έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Αντιμετωπίζονται, δε, χωρίς να διαταραχθεί η κανονικότητα της δομής» έγραψε ο κ. Μηταράκης σήμερα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τις τελευταίες μέρες λόγω του έντονου ψύχους έχουν διανεμηθεί κουβέρτες και θερμαντικά σώματα στους πρόσφυγες και μετανάστες του κέντρου. 

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, στις 10:30 αναχωρούν με πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης για το Ανόβερο της Γερμανίας 30 οικογένειες προσφύγων που μέχρι τώρα διαμένουν στο νησί. Πρόκειται για άτομα που στην πλειονότητά τους κατάγονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Ιράν.

Tags:
κακοκαιρία, Λέσβος, Καρά Τεπέ, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK