08:10 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Με πλειοψηφία ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ που περιλάμβανε και τροπολογία για προκαταβολή σύνταξης.

Με πλειοψηφία «πέρασε» από τη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά στο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ και στο οποίο συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η τροπολογία για την προκαταβολή σύνταξης.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι υπόλοιπες τροπολογίες στο νομοσχέδιο αφορούν θέματα του Υπουργείου Οικονομικών, όπως την απαλλαγή επαγγελματικών από μισθώματα και τον Μάρτιο.

Επίσης, συμπεριλαμβάνεται η εισαγωγή χρήσης ψηφιακών μέσων στις αρχαιρεσίες αθλητικών ενώσεων καθώς και ρύθμιση θεμάτων για την άσκηση ανακοπής κατά της εκτελεστικής διαδικασίας εκποίησης της περιουσίας οφειλέτη, ενώπιον του πτωχευτικού δικαστηρίου.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Κατά την ψηφοφορία, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής και επί του συνόλου από τους βουλευτές της ΝΔ, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να το καταψηφίζουν.

Κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος δήλωσε πως «η κυβέρνηση διαχειρίζεται την οριακή κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία, προχωρά στους εμβολιασμούς, αντιμετωπίζει τις συνέπειες στην οικονομία, στηρίζει αυτούς που έχουν πληγεί, και διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την άρση των περιορισμών».

Όπως πρόσθεσε ο κύριος Βεσυρόπουλος: «Η προσπάθεια αυτή συντελείται με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας στο πρόσωπο του πρωθυπουργού».

Tags:
αντιπολίτευση, ΝΔ, ψηφοφορία, σύνταξη, Νομοσχέδιο, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK