07:38 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Έντονη πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο του ΜέΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη και τον βουλευτή Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης ισχυρίστηκε στη Βουλή την Τετάρτη, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, ότι όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Οικονομικών το 2015 και ο Τρύφων Αλεξιάδης πρόεδρος των Εφοριακών, του ζήτησε να τον τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

«Ήρθε όταν ήμουν στο υπουργείο ένας κύριος συνδικαλιστής και μου είπε ότι θα πρέπει να διώξω την επικεφαλής της ΓΓΔΕ. Αυτός ο συνδικαλιστής μου ζήτησε να τοποθετήσω εκείνον γιατί είναι καλύτερος & σήμερα είναι εδώ, στην αίθουσά μας, είναι ο κ. Αλεξιάδης».

Η καταγγελία αυτή προκάλεσε έντονη πολιτική κόντρα ανάμεσα στον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Αλεξιάδη με τον δεύτερο μάλιστα να προβαίνει σε ανακοίνωση: «Άθλιο ψέμα και συκοφαντία ότι του ζήτησα να διώξει τη ΓΓΔΕ κ. Κ. Σαββαΐδου και να γίνω εγώ ΓΓΔΕ».

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι αναμένει ο κ. Βαρουφάκης να τεκμηριώσει και να αποδείξει αυτό το «άθλιο ψέμα» αναφέροντας ημερομηνία, τόπο συνάντησης, παρόντες και ηχητικό αρχείο όσων του αποδίδονται ότι είπε.

«Εγώ δηλώνω ότι ποτέ δεν τον συνάντησα μόνο του, αλλά παρουσία πάντα άλλων συνδικαλιστικών ή πολιτικών στελεχών, στο πλαίσιο των θεσμικών ρόλων που είχαμε τότε. Παραμένει ερώτημα γιατί δεν κατήγγειλε-δημοσιοποίησε τότε το γεγονός, ούτε σε κομματικά, κυβερνητικά όργανα ή οπουδήποτε αλλού;».

Εκτός αυτών, ο κ. Αλεξιάδης δηλώνει έτοιμος να κουβεντιάσει με τον κ. Βαρουφάκη δημόσια σε οποιοδήποτε ΜΜΕ για την περίοδο εκείνη ενώ σημειώνει ότι περίμενε «πολιτική απάντηση με προσωπικό περιεχόμενο» καθώς χτες στη Βουλή «κατέθεσα δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν ότι το 2015 ο κ. Βαρουφάκης είχε συμφωνήσει με τους θεσμούς την πλήρη ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ και την υπαγωγή του ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ».

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση του Τρύφωνα Αλεξιάδη
© Φωτογραφία : Facebook
Η ανακοίνωση του Τρύφωνα Αλεξιάδη
Η ανακοίνωση του Τρύφωνα Αλεξιάδη
© Φωτογραφία : Facebook
Η ανακοίνωση του Τρύφωνα Αλεξιάδη
Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25, Τρύφων Αλεξιάδης, Γιάννης Βαρουφάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK