14:50 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1542)
0 20
Βρείτε μας

Στο άνοιγμα καταστημάτων και σχολείων, στην υπόθεση Λιγνάδη και την κακοκαιρία Μήδεια αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Για σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων από την 1η Μαρτίου έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων σε κάθε περίπτωση.

«Την 1η Μαρτίου, εάν επικρατήσει σταθεροποίηση της κατάστασης με τα κρούσματα, θα υπάρξει σταδιακό άνοιγμα. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία τόνισε ότι η ανάγκη για το άνοιγμά τους δεν έχει να κάνει μόνο με το εκπαιδευτικό κομμάτι, αλλά υπάρχουν ζητήματα και ψυχολογικά για τους μαθητές. 

«Η τηλεκπαίδευση έχει λειτουργήσει πρωτοποριακά, δεν υπάρχει όμως ηλεκτρονική τάξη που μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική τάξη, ιδιαίτερα για τα παιδιά που καλούνται να δώσουν εξετάσεις» σημείωσε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναγνώρισε ότι θα υπάρξουν τεράστια ζητήματα και η επόμενη μέρα της πανδημίας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πρόσθεσε πάντως ότι η χώρα κατάφερε να κρατήσει σχεδόν στο ακέραιο το εργατικό δυναμικό, έχοντας τη μικρότερη μείωση.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Επέμεινε ότι δυνατότητα ταξιδιού θα έχουν όλοι και δεν θα αποτελέσει προϋπόθεση το πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο όπως τόνισε «δεν αποτελεί διαβατήριο ταξιδιωτικό, αλλά δημιουργεί μια καλύτερη προϋπόθεση ελέγχου. Θα βοηθήσει στη στόχευση των ελέγχων όσων έρχονται στην Ελλάδα».

«Όσον αφορά τη χρήση του στους χώρους εργασίας, απάντησε ότι το πιστοποιητικό θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για λόγους διευκόλυνσης μετακίνησης, ενώ οποιαδήποτε άλλη χρήση του θα είναι παράνομη και θα συνιστά διάκριση σε βάρος του εργαζόμενου» σημείωσε.

Κακοκαιρία «Μήδεια»

Αναφερόμενος στην κακοκαιρία «Μήδεια» τόνισε ότι είναι λυπηρό ότι φθάσαμε σε σημείο νοικοκυριά να στερούνται την ηλεκτροδότηση. 

Έκανε λόγο για ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο για τη χώρα μας αλλά σημείωσε ότι αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι απαράδεκτο να μην μπορούμε να μην χειριστούμε μια τέτοια κρίση.

«Είναι όμως δύσκολη η διαχείριση σπάνιων καιρικών φαινομένων στην Ελλάδα» πρόσθεσε και τόνισε ότι το Σάββατο ήταν χωρίς ηλεκτροδότηση περίπου 850 νοικοκυριά.

Σχετικά με το «μπαλάκι» ευθυνών σχολίασε ότι υπάρχει ζήτημα μη ξεκάθαρων αρμοδιοτήτων, για αυτό και θα έρθει σύντομα σχετικό νομοσχέδιο για το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων.

Για την υπόθεση Λιγνάδη

Σχολιάζοντας την υπόθεση Λιγνάδη και τις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για «απόπειρα συγκάλυψης» και «αυτογελοιοποίηση» της κ. Μενδώνη, τόνισε ότι δεν θα υιοθετήσει τη φρασεολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η κυβέρνηση φροντίζει ώστε να αποκαθίσταται η δικαιοσύνη των πραγμάτων. Έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί το ρεύμα για να σπάσει η σιωπή» είπε και σημείωσε ότι θα πρέπει να περιμένουμε το τί θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για το θέμα Λιγνάδη.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι μελετάται να είναι 20ετής η παραγραφή για βιασμό ανήλικου, τονίζοντας ότι θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα παραγραφής.

Θέμα:
Lockdown (1542)
Tags:
ανοιχτά καταστήματα, καταστήματα, άνοιγμα σχολείων, κλειστά σχολεία, σχολεία, κορονοϊός, κακοκαιρία Μήδεια, διακοπή ρεύματος, Γιώργος Γεραπετρίτης, Δημήτρης Λιγνάδης, ολικό lockdown, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK