10:05 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1540)
0 13
Βρείτε μας

Τη σημασία της ταχείας έγκρισης νέων εμβολίων για τον κορονοϊό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με αξιωματούχους της ΕΕ.

Την πρότασή του για την καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού έθεσε, εκ νέου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε, σήμερα, με ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της ταχείας έγκρισης νέων εμβολίων για τον κορονοϊό.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έγινε γνωστό από το Μαξίμου, είχε σήμερα (23/2) τηλεδιάσκεψη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα της Πορτογαλίας, η οποία έχει την εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η αντιμετώπιση της πανδημίας και ο συντονισμός των κρατών-μελών της ΕΕ, υπό το φως των νεότερων εξελίξεων σε υγειονομικό επίπεδο και στο ζήτημα της διάθεσης εμβολίων.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε την πρότασή του για καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, με σκοπό να διευκολύνει τα ασφαλή ταξίδια.

Επίσης, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σημασία της ταχείας αδειοδότησης νέων εμβολίων από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα, πάντα με σεβασμό σε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, αλλά δίχως γραφειοκρατικά κωλύματα.

Παράλληλα, οι ηγέτες αντάλλαξαν, προπαρασκευαστικά, απόψεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Μαρτίου, για το θέμα της Τουρκίας.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1540)
Tags:
πιστοποιητικό εμβολιασμού, πανδημία, κορονοϊός, εμβολιασμός, εμβόλιο, εμβόλια, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK