16:22 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΡΟΣΩΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 10
Βρείτε μας

Στην online πλατφόρμα Zoomers to Boomers, άτομα από ευπαθείς ομάδες συμπληρώνουν τη λίστα αγορών και παραλαμβάνουν κατ' οίκον τις τσάντες με τα αγαθά χωρίς να εκτεθούν στον COVID-19.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού, όπως και κάθε μεγάλη κρίση, μας ωθεί να γίνουμε πιο ευρηματικοί και ανάμεσα στις νέες, ενδιαφέρουσες ιδέες είναι αυτή της πλατφόρμας Zoomers to Boomers: μιας υπηρεσίας που δίνει τη δυνατότητα σε ηλικιωμένους να συμπληρώσουν online μια φόρμα με τα ψώνια που θέλουν να κάνουν, ώστε τα απαραίτητα αγαθά να παραδοθούν κατόπιν στην πόρτα τους, χωρίς τον κίνδυνο τα ευπαθή αυτά άτομα να εκτεθούν στον COVID-19.

Όμως το πιο ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για πρωτοβουλία ενός εφήβου από τη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, του Ντάνιελ Γκόλντμπεργκ. Όταν το σχολείο του έκλεισε λόγω της καραντίνας, θέλησε να κάνει κάτι χρήσιμο. «Την πρώτη εβδομάδα στο σπίτι, το μόνο που έκανα ήταν να περνάω χρόνο με τα αδέρφια μου, προσπαθώντας να ακολουθήσω τους κανόνες απομόνωσης. Ένιωθα όμως ότι δεν βοηθούσα σε τίποτα, ενώ κάποιοι χρειάζονταν βοήθεια».

Πηγή έμπνευσης έγινε ο πατέρας του, γιατρός σε νοσοκομείο της Σάντα Μπάρμπαρα. «Βλέποντάς τον να πηγαίνει καθημερινά για δουλειά στην εντατική και να βγαίνει στην πρώτη γραμμή σκέφτηκα: σίγουρα θα υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να βοηθήσω την κοινότητα».

Έτσι, ο Ντάνιελ σε συνεργασία με συμμαθητές του έστησε την ιστοσελίδα Zoomers to Boomers, που πήρε το όνομά της από τις δύο διαφορετικές γενιές που γεφυρώνει: τους εμπνευστές και τους αποδέκτες της υπηρεσίας. Αυτή τη στιγμή, μαζί με 18 φίλους, γεμίζουν τις μέρες τους κάνοντας τα καθημερινά ψώνια για ανθρώπους που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους. Έχουν φτάσει σε σημείο να εξυπηρετούν δέκα αμερικανικές πόλεις.

Μάλιστα, η χρήση της υπηρεσίας είναι εντελώς δωρεάν: «Δεν υπάρχει κόστος παράδοσης, η χαρά μας είναι να βοηθάμε» όπως δηλώνουν οι Zoomers. Επί το έργον, φυσικά, ο Ντάνιελ και οι φίλοι του παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκες και γάντια. Μέχρι τώρα έχουν εξυπηρετήσει πάνω από 500 ηλικιωμένους και, καθώς η ομάδα διευρύνεται, το ίδιο αναμένεται να γίνει και με την εμβέλεια δράσης της.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)

Σχετικά:

Στη Γουατεμάλα έχτισαν σχολείο από πλαστικά μπουκάλια
Αληθινές ηρωίδες: Καφετέρια στην Ινδία απασχολεί γυναίκες παραμορφωμένες από οξύ
Αδέρφια προσφέρουν δωρεάν καφέ ως στήριξη στους γιατρούς στο αεροδρόμιο της Μόσχας
Tags:
αλληλεγγύη, κορονοϊός, ευπαθείς ομάδες, καραντίνα, υπηρεσία, έφηβοι, ηλικιωμένοι, ψώνια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK