16:31 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΡΟΣΩΠΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1771)
0 30
Βρείτε μας

Ο νεότερος Έλληνας που έχει παίξει ποτέ στην αίθουσα συναυλιών Carnegie Hall της Νέας Υόρκης παρουσίασε μια νέα μουσική δημιουργία εμπνευσμένη από την καραντίνα.

Ο πιανίστας Στέλιος Κερασίδης είναι μόλις 7 ετών αλλά έχει δώσει συναυλίες σε κορυφαίους χώρους σε όλο τον κόσμο όπως το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το Royal Albert Hall στο Λονδίνο. Τον Οκτώβριο του 2018, επιπλέον, απέσπασε το πρώτο βραβείο στα Golden Classical Music Awards στη Νέα Υόρκη.

Ο Στέλιος άρχισε να παίζει πιάνο σε ηλικία 3 ετών, με δάσκαλο τον πιανίστα πατέρα του. Το ταλέντο του δεν άργησε να αναγνωριστεί και σε ηλικία 5 ετών, κέρδισε το πρώτο βραβείο του στον διεθνή διαγωνισμό Citta di Spoleto στην Ιταλία.

Το παιδί-θαύμα όχι μόνο ερμηνεύει κλασικά κομμάτια αλλά επιπλέον συνθέτει τις δικές του, υπέροχες μελωδίες. Πρόσφατα παρουσίασε τη νέα μουσική δημιουργία του, το «Βαλς της απομόνωσης», εμπνευσμένο, ξεκάθαρα, από τη ζωή του στην καραντίνα, στην οποία βρίσκεται κι αυτός στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

«Ας κάνουμε όλοι λίγο υπομονή ακόμα και σύντομα θα βγαίνουμε έξω για να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα», προτρέπει με την αθωότητα της ηλικίας του.

Δείτε τον να ερμηνεύει το βαλς που συνέθεσε:

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1771)

Σχετικά:

Έλληνας επιστήμονας στο Imperial για κορονοϊό: Θα θυμόμαστε για πάντα τους επόμενους δύο μήνες
Έλληνας γιατρός στο Μιλάνο στο Sputnik: «Κάθε μια ώρα περνάει και μια νεκροφόρα»
Έλληνας με κορονοϊό περιγράφει τον εφιάλτη που πέρασε σε νοσοκομείο στο Λονδίνο - Βίντεο
Tags:
κορονοϊός, πιάνο, καραντίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK