15:32 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΡΟΣΩΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Όταν ακυρώθηκαν οι πτήσεις λόγω του κορονοϊού, είκοσι πέντε παιδιά 14-17 ετών έκαναν μαζί με τους καθηγητές τους έναν απίστευτο διάπλου 7.000 χλμ. που κράτησε πέντε εβδομάδες.

Η εκδρομή μιας ομάδας Ολλανδών μαθητών εξελίχθηκε σε αληθινή Οδύσσεια, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Είκοσι πέντε παιδιά 14-17 ετών που συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα έξι εβδομάδων με το ιστιοπλοϊκό «Wylde Swan» του 1920 βρέθηκαν εγκλωβισμένα στην Καραϊβική όταν, στα μέσα Μαρτίου, ακυρώθηκαν οι πτήσεις.

Τότε, οι διοργανωτές του ταξιδιού πήραν μια απίστευτη όσο και ριψοκίνδυνη απόφαση: Οι μαθητές να επιστρέψουν στην πατρίδα τους κάνοντας τον διάπλου του Ατλαντικού, μαζί με τρεις καθηγητές και 12 έμπειρους ιστιοπλόους. Στη διάρκεια αυτής της εκστρατείας, που κράτησε πέντε εβδομάδες, διέσχισαν 7.000 χλμ. Το πλοιάριο κατέληξε στο ολλανδικό λιμάνι του Χάρλινγκεν, όπου τους μαθητές υποδέχτηκαν, φυσικά, οι γονείς τους.

Οι μαθητές δεν είχαν στις αποσκευές τους αρκετές προμήθειες για αυτή την «εκστρατεία» και τα καλοκαιρινά ρούχα τους προορίζονταν για τροπικές θερμοκρασίες, όχι για ένα ταξίδι στη μέση του ωκεανού. Έτσι, προτού βγουν στα ανοιχτά εφοδιάστηκαν όλα τα απαραίτητα από το νησί του Σάντα Λουτσία.

Η μεγαλύτερη δοκιμασία, ωστόσο, σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας μαθήτριας, της Λότε, ήταν να περάσουν ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα 40 άτομα σε έναν τόσο περιορισμένο χώρο. Συνήθως, αφιέρωναν τον χρόνο τους στη μελέτη και σε παιχνίδια, ενώ η λεγόμενη Happy Hour, που είχε καθιερωθεί κάθε απόγευμα, δεν περιλάμβανε κοκτέιλ αλλά γενική καθαριότητα. Είχαν, ωστόσο, και τις ευχάριστες εκπλήξεις τους, όπως ένα μεγάλο κοπάδι από δελφίνια που συνάντησαν στη διαδρομή, να κάνει άλματα δίπλα στο πλοίο.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Σχετικά:

Δύο μαρτυρίες στο Sputnik για τον τοκετό στην πανδημία: «Μόνη θα μπω στο μαιευτήριο, μόνη θα βγω»
Μαθήτρια δημιούργησε eshop «βιτρίνα» για τη διάσωση θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας
Εκατό γυναίκες skydivers ετοιμάζονται για ταυτόχρονο άλμα με αλεξίπτωτο μετά τον κορονοϊό
Tags:
ταξίδι, κορονοϊός, Ατλαντικός Ωκεανός, διάπλους, ιστιοπλοϊκό, Καραϊβική, Ολλανδία, μαθητές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK