10:13 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΡΟΣΩΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το 29χρονο σούπερ μόντελ, Έμιλι Ραταϊκόφσκι, κατηγορεί φωτογράφο για σεξουαλική επίθεση κατά τη διάρκεια φωτογράφισης, προ τεσσάρων χρόνων.

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι καταγγέλλει πως το 2012, κατά τη διάρκεια φωτογράφισης, δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον φωτογράφο Τζόναθαν Λέντερ.
Σε ένα μακροσκελές άρθρο που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο «Vulture», το διάσημο μοντέλο γράφει πως, κατόπιν ενημέρωσης του τότε ατζέντη της, έπρεπε να πάει στο σπίτι του Λέντερ για μερικές φωτογραφίες για λογαριασμό κάποιου περιοδικού. Στο σπίτι του, όπως λέει η ίδια, ήπιε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί που της πρόσφερε.

«Μου πρόσφερε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί το οποίο, μέσα στη νευρικότητά μου και την επιθυμία μου να φαίνομαι μεγαλύτερη και ωριμότερη απ' ό,τι ήμουν, δέχτηκα και ήπια γρήγορα» περιγράφει.

Έπειτα, διαπίστωσε πως η φωτογράφιση θα γινόταν με εσώρουχα, λεπτομέρεια που δεν είχε αναφέρει ο ατζέντης της, αλλά δεν την ένοιαζε καθώς είχε κάνει «αμέτρητες φωτογραφίσεις με εσώρουχα πριν».

Η ίδια αναφέρει πως δέχτηκε το photoshooting με εσώρουχα καθώς οι μέντορές της την είχαν διδάξει πως «είναι σημαντικό να κερδίσεις τη φήμη της σκληρά εργαζόμενης και της καλόβολης». Ενώ ήταν σε εξέλιξη η φωτογράφιση, ο Λέντερ κάποια στιγμή είπε: «Ας δοκιμάσουμε γυμνό τώρα».

«Γδύθηκα και παρότι είχα κάνει γυμνό κάποιες φορές στο παρελθόν, πάντα με άνδρες φωτογράφους, το δευτερόλεπτο που έβγαλα τα ρούχα μου, ένα μέρος μου αποστασιοποιήθηκε. Άρχισα να αιωρούμαι έξω από τον εαυτό μου» λέει η 29χρονη.

Η Ραταϊκόφσκι -που παραδέχεται πως δεν θυμάται συγκεκριμένες λεπτομέρειες από το συμβάν καθώς ένιωθε «πολύ, πολύ μεθυσμένη»- στιγμές μετά βρέθηκε αγκαλιά με τον Λέντερ στον καναπέ, κάτω από μια κουβέρτα όπου άρχισε να τη ρωτάει για τους συντρόφους της ενώ εκείνη έτριβε τα πόδια της μεταξύ τους για να ζεσταθεί.

«Μου είπε πως του άρεσε αυτό το "πράγμα με τα πόδια που κάνεις" και θυμάμαι αυτή τη στιγμή πιο καθαρά από οτιδήποτε άλλο. Σιχαίνομαι που ο Τζόναθαν σχολίασε κάτι που έκανα κάποια στιγμή στη ζωή μου για να νιώσω άνετα».

«Ό,τι ακολούθησε είναι θολό, εκτός από αυτό που ένιωσα. Δεν θυμάμαι να φιλιόμαστε, θυμάμαι όμως τα δάχτυλά του ξαφνικά μέσα μου. Όλο και πιο σκληρά, όλο και πιο πιεστικά, όπως κανείς δεν με είχε αγγίζει έως τότε και από τότε. Μπορούσα να νιώσω το σχήμα του εαυτού μου και τη ράχη μου και πραγματικά, πραγματικά με πόνεσε. Ενστικτωδώς έβαλα το χέρι μου στον καρπό του και τράβηξα με δύναμη τα δάχτυλά του από μέσα μου. Δεν είπα λέξη. Εκείνος σηκώθηκε απότομα και ανέβηκε σιωπηλά και βιαστικά τις σκάλες μέσα στο σκοτάδι».

Στη συνέχεια η ίδια πήγε για ύπνο κι έφυγε από το σπίτι του το πρωί.

Ψευδείς ισχυρισμοί

Η Ιmperial Publishing που εκπροσωπεί τον Λέντερ υποστηρίζει πως οι ισχυρισμοί της Ραταϊκόφσκι είναι απολύτως ψευδείς και πως η ίδια αναζητά μόνο δημοσιότητα.

«Είμαστε βαθιά αναστατωμένοι από τις τελευταίες ψευδείς δηλώσεις της κυρίας Ραταϊκόφσκι στο περιοδικό της Νέας Υόρκης στην ατέρμονη αναζήτησή της για φήμη και δημοσιότητα. Ασφαλώς, ο κ.Λέντερ αρνείται απερίφραστα τις εξωφρενικές αυτές κατηγορίες περί "επίθεσης". Είναι τερατώδες και θλιβερό το ότι ψεύδεται τόσο εκδικητικά και τόσο συχνά στον Τύπο» ανέφερε εκπρόσωπος του Ιmperial Publishing - που συμπεριέλαβε κάποιες από τις εν λόγω φωτογραφίες σε βιβλίο του Λέντερ που εξέδωσε το 2016.

Για την ιστορία, η Ραταϊκόφσκι τόνισε πως δεν θα κινηθεί δικαστικά εναντίον τους καθώς, όπως της είπε ο δικηγόρος της, κάτι τέτοιο θα ήταν «μάταιο και υπερβολικά ακριβό».

Tags:
Μοντέλο, φωτογράφος, σεξουαλική επίθεση, γυμνή φωτογράφιση, φωτογράφηση, Έμιλι Ραταϊκόφσκι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK