11:04 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΡΟΣΩΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Δεν μπορεί οι γυναίκες να διαμαρτύρονται πως οι άντρες είναι ευνουχισμένοι και με το που σε κοιτάει ένας άνδρας να νιώθεις απειλή. Δεν συμβαδίζουν αυτά τα δύο» υποστήριξε η ηθοποιός.

Την άποψή της ότι το επιθετικό φλερτ είναι μέρος της ζωής, εξέφρασε η ηθοποιός Μυρτώ Αλικάκη, κάνοντας λόγο για υπερβολή στο όλο ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Δεν μπορεί οι γυναίκες να διαμαρτύρονται πως οι άντρες είναι ευνουχισμένοι και με το που σε κοιτάει ένας άνδρας να νιώθεις απειλή. Δεν συμβαδίζουν αυτά τα δύο» υποστήριξε χαρακτηριστικά στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συν Γυναιξί» η ηθοποιός, η οποία μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης «Me too» που «γέννησαν» οι καταγγελίες κατά του μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν.

«Θεωρώ τη σεξουαλική παρενόχληση, προφανώς, κάτι εγκληματικό, αλλά το θέμα είναι "τι είναι σεξουαλική παρενόχληση;"», αναρωτήθηκε, για να συμπληρώσει:

«Έχω ένα θέμα με αυτήν την αμερικάνικη τάση, που τα πάντα μπορούν να σε οδηγήσουν στο δικαστήριο. Για εμένα σεξουαλική παρενόχληση είναι να σου ζητήσει ένας άνθρωπος με αντάλλαγμα μια επαγγελματική θέση, να βρεθείς σεξουαλικά μαζί του και αν εσύ του αρνηθείς να χάσεις τη θέση σου ή να πέσεις σε δυσμένεια. Αυτό το θεωρώ εγκληματικό και δεν το συζητάω».

Διαχώρισε μάλιστα το φλερτ (έστω και επιθετικό) από τη σεξουαλική παρενόχληση, το οποίο, όπως υποστήριξε δεν πρέπει να πεθάνει.

«Από εκεί και πέρα, αν δεν διακυβεύεται το επαγγελματικό κομμάτι και μιλάμε για ένα επιθετικό φλερτ, θεωρώ πως είναι μέρος της ζωής. Όπως ένας άνδρας μπορεί να αντεπιτεθεί με το φλερτ του, μπορώ να αντεπιτεθώ κι εγώ χωρίς να το δεχθώ. Δεν θεωρώ ότι το φλερτ πρέπει να πεθάνει. Υπάρχει μια υπερβολή στην ιστορία της σεξουαλικής παρενόχλησης», πρόσθεσε.

Και κατέληξε, η Αλικάκη: «Υποθέτω ότι τα πράγματα είναι ακραία αυτή τη στιγμή γιατί πρέπει να γίνουν ακραία για να βρουν μια ισορροπία. Και ως έτσι το καταλαβαίνω απόλυτα… Όλα πρέπει να πάνε στο άλλο άκρο για να βρεθεί η ισορροπία, αλλά νομίζω ότι ο καθένας μέσα του να προσπαθεί να βλέπει τα πράγματα στα αλήθεια».

Tags:
γυναίκες, σεξουαλική κακοποίηση, Μυρτώ Αλικάκη, σεξουαλική παρενόχληση, ηθοποιός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK