23:30 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΠΡΟΣΩΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

«Θέλω να το υποτιμήσω, θέλω να πω ότι δεν ήταν τόσο σημαντικό, ότι δεν είμαι πάρα πολύ σίγουρη ότι αυτό ήταν, αλλά μήπως ήταν και γι’ αυτό το συζητάω» αναφέρει η Μαίρη Συνατσάκη.

«Χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων και ντόμινο εξελίξεων προκάλεσαν οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Λειτούργησε μάλιστα ως εφαλτήριο και καταλύτης ώστε και άλλες γυναίκες που έχουν βιώσει σεξουαλική παρενόχληση να βρουν τη δύναμη και να μιλήσουν για τις εφιαλτικές εμπειρίες τους.

Μια ανάλογη προσωπική εξομολόγηση έκανε και η Μαίρη Συνατσάκη, αποκαλύπτοντας πως έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης τρεις φορές.

Παράλληλα, στο βίντεό της που τιτλοφορείται «Γιατί μίλησε τώρα η Σοφία» και ανέβασε στο κανάλι της στο YouTube, σοκάρει με την αφοπλιστική της ειλικρίνεια, ενώ ταυτίζεται σε πολλά με τη χρυσή Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

«Εγώ προσωπικά έχω υπάρξει τρεις φορές θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στη ζωή μου. Κάθε φορά που θέλω να μιλήσω σε κάποιον δικό μου άνθρωπο γι’ αυτό, αναγνωρίζω πάρα πολλά από τα στοιχεία που διάβασα. Θέλω να το υποτιμήσω, θέλω να πω ότι δεν ήταν τόσο σημαντικό όσο κάτι άλλο που έχει συμβεί κάπου αλλού, δεν είμαι πάρα πολύ σίγουρη ότι αυτό ήταν, αλλά μήπως ήταν και γι’ αυτό το συζητάω» αναφέρει αρχικά η Μαίρη Συνατσάκη. 

Ακολούθως, δεν διστάζει να αναφερθεί με περισσότερες λεπτομέρειες στη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε η ίδια.

«Το πρώτο σκηνικό έγινε όταν ήμουν 7 ή 8 χρονών και το άλλο όταν έγινα 17. Θυμήθηκα αυτά τα περιστατικά πολλά χρόνια αργότερα και αφού είχα ξεκινήσει από τα 19 μου ψυχοθεραπεία, τα θυμήθηκα σαν έκλαμψη, έσκασε κάποια στιγμή στο μυαλό μου ως πληροφορία σε ένα ψυχοθεραπευτικό session που είχα κάνει» εξομολογήθηκε.

Όσον αφορά για την τελευταία της εμπειρία;

«Το τελευταίο περιστατικό που συνέβη ήταν τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε και χαίρομαι που τη στιγμή που συνέβη σήκωσα το τηλέφωνο και πήρα δύο ανθρώπους να τους το πω» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο με την εξομολόγηση της Μαίρης Συνατσάκη:

Tags:
βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση, Σοφία Μπεκατώρου, Μαίρη Συνατσάκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK