04:36 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Καμία κοινωνική συναναστροφή, καμία ταυτότητα και συνεχής παρακολούθηση μέσω CCTV. Κανείς στην πόλη δεν ήξερε ότι υπήρχαν. Αυτή είναι η απίστευτη ιστορία τριών παιδιών από τη Ρωσία, τα οποία έμειναν για 10 χρόνια κλειδωμένα στο σπίτι τους από την παρανοϊκή μητέρα τους.

Τρία παιδιά έμειναν κλειδωμένα πίσω από τον φράκτη ενός ιδιωτικού σπιτιού στην Ρωσία για μια δεκαετία, καθώς η μητέρα τους προσπάθησε να τα προστατεύσει από τον «σκληρό κόσμο».

Πριν από περίπου μια εβδομάδα, ένα τηλέφωνο χτύπησε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Ιστ - Κατάβ στην βιομηχανική περιοχή Τσελύαμπινσκ στα Ουράλια της Ρωσίας. Στην άλλη πλευρά της γραμμής βρισκόταν μια πανικοβλημένη γυναίκα η οποία ισχυριζόταν ότι τα τρία της παιδιά - δύο κορίτσια ηλικίας 20 και 11 ετών, και ένα αγόρι ηλικίας 15 ετών - απήχθησαν.

Η αστυνομία ενήργησε γρήγορα και βρήκε τα τρία παιδιά μόλις λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, επέλεξαν να μην τα συνοδεύσουν στο σπίτι τους, καθώς η ιστορία που τα παιδιά αφηγήθηκαν άφησε άφωνους ακόμα και τους πιο έμπειρους επιθεωρητές. Τα κλονισμένα παιδιά αποκάλυψαν ότι δεν ετίθετο θέμα απαγωγής και πως διέφυγαν από τη μητέρα τους, που τα κρατούσε φυλακισμένα για 10 χρόνια.

​Όταν οι κοινωνικοί λειτουργοί ήρθαν σε επαφή με τη μητέρα τους, τη Ντίνα, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη αντέδρασε φωνάζοντας: «Αν θέλετε να με βάλετε στην φυλακή, είστε ελεύθεροι να το κάνετε, αλλά ήθελα μόνο το καλύτερο για τα παιδιά μου».

Αυτό που συνέβη το επόμενο πρωί προκάλεσε άλλο ένα σοκ στη μικρή πόλη, καθώς η γυναίκα έβαλε φωτιά στην καλύβα που κρατούσε τα παιδιά και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Το σώμα της ανακαλύφθηκε αργότερα από τους πυροσβέστες, οι οποίοι κλήθηκαν από τους γείτονες.

Η πυρκαγιά έσβησε από μόνη της, αφήνοντας το σπίτι ως κατά κύριο λόγο άθικτο και επιτρέποντας σε κάποιον να δει το «κλουβί» των τριών παιδιών. Οι συνθήκες που έπρεπε να υπομείνουν ήταν άθλιες. Οι φωτογραφίες από το σημείο αποκάλυψαν ότι κρατούνταν σε ένα εξαιρετικά περιορισμένο, σκοτεινό και βρώμικο δωμάτιο. Η καλύβα ήταν επιπλωμένη με παλιούς και σπασμένους καναπέδες και ντουλάπια. Μια παλιά τηλεόραση, συνδεδεμένη σε ένα DVD player, φαινόταν να είναι η μόνη ψυχαγωγία που υπήρχε για τα παιδιά.

Ένα βίντεο από τον ρώσικο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό έδειξε το εσωτερικό του σπιτιού και τα επακόλουθα της φωτιάς στη «φυλακή των παιδιών».

Τα παιδιά ανέφεραν στον κοινωνικό λειτουργό ότι η μητέρα τους είχε απαγορεύσει αυστηρά να φύγουν από το σπίτι που βρισκόταν σε ένα ήσυχο σημείο στα περίχωρα της πόλης και περιβαλλόταν από έναν ψηλό φράχτη. Η γυναίκα τοποθέτησε κάμερες CCTV στην κορυφή αυτού του φράχτη, καθώς και μέσα στο σπίτι, για να παρακολουθεί πάντα τα παιδιά της. Η αυλή φυλασσόταν επίσης από ένα τεράστιο σκυλί.

Το Διαδίκτυο και οι επαφές με τον έξω κόσμο απαγορεύονταν. Η μεγαλύτερη αδελφή, η Ντάρινα, διέθετε ένα smartphone, αλλά ήταν μια μικρή παρηγοριά, δεδομένου ότι θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει μόνο υπό την εποπτεία της μαμάς της.

Η Ντίνα ήταν τύραννος, αλλά σίγουρα τους πρόσφερε και φροντίδα. Προσπαθούσε να δείχνει ενδιαφέρον και να φροντίζει τα παιδιά της και πήγαινε έξω για να αγοράσει φαγητό, ρούχα κι όλα τα απαραίτητα γι' αυτά.

Ένα από τα αντικείμενα που αγόραζε σε μεγάλες ποσότητες ήταν οι βαφές μαλλιών, τις οποίες η γυναίκα χρησιμοποιούσε για να μετατρέψει τις κόρες της σε ξανθομαλλούσες σαν την ίδια.

Με τα παιδιά να μην πηγαίνουν στο σχολείο, η μητέρα έπρεπε επίσης να γίνει δάσκαλος. «Η νεαρότερη αδελφή μου μπορούσε να μετρήσει έως το 100 και ήξερε το αλφάβητο απ’ έξω όταν ήταν τριών ετών», δήλωσε η Ντάρινα σε συνέντευξή της στα τοπικά ΜΜΕ. Οι κοινωνικοί λειτουργοί επιβεβαίωσαν ότι τα κορίτσια και το αγόρι μπορούσαν να διαβάζουν και να γράφουν, αλλά εξακολουθούσαν να υστερούν σε σχέση με τους συμμαθητές τους.

Φαίνεται πραγματικά απίστευτο ότι ούτε οι Αρχές, ούτε οι γείτονες γνώριζαν για τη σκληρή μεταχείριση των παιδιών που συνέβαινε ακριβώς κάτω από τη μύτη τους. Όμως, η Ντίνα αποδείχθηκε ένας πραγματικά σπουδαίος συνωμότης: Δεν έκρυψε τα παιδιά της όταν η οικογένεια έφτασε στο Ιστ Κατάβ στα τέλη της δεκαετίας του 2000, αλλά λίγα χρόνια αργότερα μόλις η γυναίκα είπε σε όλους ότι επέστρεψαν στη γειτονική Δημοκρατία του Bashkortostan για να μείνουν με τη μεγαλύτερη αδελφή τους. Αυτή ήταν η στιγμή που πραγματικά άρχισε η φυλάκιση των τριών αδελφών.

Ακόμα και ο πατέρας τους, ο οποίος χώρισε πριν από χρόνια με τη Ντίνα, ξεγελάστηκε. Όταν ο άνδρας τηλεφωνούσε στα παιδιά του, αυτά του έλεγαν πάντα για τους καλούς βαθμούς που πήραν στο σχολείο και για τα θεατρικά παιχνίδια στα οποία συμμετείχαν - όπως η μητέρα τους τα είχε συμβουλεύσει.

Οι λόγοι πίσω από τις πράξεις της γυναίκας μπορεί να μην γίνουν ποτέ γνωστοί, αλλά ορισμένοι ντόπιοι εικάζουν ότι η παράξενη συμπεριφορά της θα μπορούσε να έχει προκληθεί από αυτό που συνέβη με την πρώτη κόρη της. Είχε μια φυσιολογική ζωή, αλλά έκανε κάποιες κακές γνωριμίες στα εφηβικά της χρόνια και κατέληξε να εμπλακεί σε ανθρωποκτονία. Αφού εξέτισε την ποινή της, η κοπέλα μετακόμισε στο Bashkortostan και εγκαταστάθηκε εκεί.

Η μητέρα προφανώς ήθελε να προστατεύσει τα άλλα παιδιά της από την ίδια μοίρα, αλλά η αγάπη της την έστρεψε σε λάθος κατεύθυνση, σημειώνει το RT. Είπαν ότι τους έπεισε πως «ο έξω κόσμος είναι σκληρός, ότι θα τους χαλάσει» κι ότι ήταν εκείνη που τους παρείχε ό,τι χρειαζόταν.

Αλλά τα αδέλφια ασφυκτιούσαν από την υπερβολική φροντίδα και σχεδίαζαν μία απόπειρα διαφυγής, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε χάρη στο smartphone της Ντάρινα. Το κορίτσι κατά κάποιον τρόπο ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει τη συσκευή χωρίς να το γνωρίζει η μητέρα τους.

Τα παιδιά έφυγαν όταν η μητέρα τους πήγε στο κατάστημα και βρήκαν καταφύγιο στο σπίτι ενός νεαρού άνδρα, τον οποίο η Ντάρινα γνώρισε στα κοινωνικά μέσα. Παρέμειναν εκεί έως ότου τα περισυλλέξει η αστυνομία.

«Απλά δεν μπορούσαμε να αντέξουμε να παραμείνουμε στο σπίτι όλη την ώρα και φοβόμαστε ότι η μαμά μας θα μας πιάσει με το smartphone», εξήγησε η Ντάρινα. Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι υπάρχουν ίχνη σωματικής βίας στα παιδιά, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει γιατί φοβούνταν τόσο τη μητέρα τους.

Τα αδέλφια παραμένουν σήμερα στο νοσοκομείο, όπου οι ψυχολόγοι προσπαθούν να τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν την τραυματική τους εμπειρία. Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα μετακομίσουν μαζί με τον πατέρα ή τη μεγαλύτερη αδερφή τους. Τα παιδιά μπορούν επίσης να μείνουν στο Ιστ - Κατάβ.

Ας σημειωθεί εδώ πως όπως και να ‘χει, εξακολουθούν να είναι οι νόμιμοι κληρονόμοι του σπιτιού και οι τοπικές αρχές υποσχέθηκαν να τους παράσχουν χρήματα προκειμένου να το ανακαινίσουν μετά την καταστροφική φωτιά.

Tags:
Ρωσία, μητέρα, παιδιά, φυλακισμένοι, φυλακισμένος, φυλακή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK