17:00 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι πυρηνικοί επιστήμονες που σκοτώθηκαν από έκρηξη σε μία μυστική στρατιωτική περιοχή στην βόρεια Ρωσία ανέπτυσσαν ένα μοναδικό όπλο κρίσιμο για την κυριαρχία της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δεσμευόμενος παράλληλα να συνεχίσει την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας.

Οι χήρες των επιστημόνων που σκοτώθηκαν μετά από μια μυστική δοκιμή κινητήρων πυραύλων στην περιοχή του Αρχαγκέλσκ τον Αύγουστο, προσκλήθηκαν στο Κρεμλίνο την Πέμπτη. Ο Πούτιν τους παρέδωσε τα μετάλλια τιμής των συζύγων τους και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, σύμφωνα με το RT.

«Εργάζονταν σε μια πολύ δύσκολη, σημαντική και κρίσιμη αποστολή», δήλωσε ο Πούτιν για τους νεκρούς επιστήμονες, που φημολογείται ότι ήταν μερικοί από τους καλύτερους στον συγκεκριμένο τομέα.

«Μιλάμε για τις πιο εξελιγμένες και σύγχρονες τεχνικές ιδέες και λύσεις, που δεν υφίστανται σε κανένα σημείο του κόσμου. το όπλο που έχει την δυνατότητα να εξασφαλίσει την κυριαρχία, ασφάλεια της Ρωσίας για τις επόμενες δεκαετίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ηγέτης.

Η κατοχή της τεχνολογίας αυτής από τη Ρωσία είναι «η πιο σημαντική, αξιόπιστη εγγύηση της ειρήνης στον πλανήτη. Και, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει, θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε αυτό το όπλο», υποσχέθηκε ο πρόεδρος.

Μια τεράστια έκρηξη έπληξε μια υπεράκτια πλατφόρμα σε μια μυστική στρατιωτική περιοχή στην βόρεια περιοχή Αρχαγκέλσκ στις 8 Αυγούστου. Το ατύχημα, το οποίο συνέβη κατά την διάρκεια της δοκιμής μιας «πηγής ενέργειας ισοτόπου» για τον πειραματικό «κινητήρα υγρού-προωθητικού [βλήματος]», στοίχισε την ζωή σε επτά ανθρώπους. Πέντε από αυτούς ήταν υπάλληλοι της ρωσικής πυρηνικής υπηρεσίας, Rosatom, και δύο άλλοι από το υπουργείο Άμυνας.

Η έκρηξη προκάλεσε σύντομη διαρροή ακτινοβολίας στην περιοχή, αλλά τα επίπεδα επανήλθαν γρήγορα στο φυσιολογικό. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να δημοσιεύουν τίτλους που προκαλούσαν πανικό ενόψει μιας νέας πυρηνικής καταστροφής που προσομοιάζει με το Τσερνομπίλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι η έκρηξη σχετίζεται με το πρόγραμμα πολυηχητικών πυραύλων της Ρωσίας, των 9Μ730 Burevestnik (Κωδικός ΝΑΤΟ SSC-X-9 Skyfall), αλλά οι εικασίες του δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ από την Μόσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Πούτιν αποκαλύπτει: Πρότεινα στον Τραμπ να αγοράσει υπερηχητικούς πυραύλους από τη Ρωσία

Πούτιν: Η Ρωσία πρέπει να αναπτύξει μέσα προστασίας από υπερηχητικά όπλα πριν από άλλες χώρες

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Βλαντίμιρ Πούτιν, ΗΠΑ, υπερηχητικοί πύραυλοι, βαλλιστικός πύραυλος, πύραυλος, πύραυλοι, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK