04:34 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την υπόσχεσή του πως θα στηρίξει με επιπρόσθετα μέτρα τους επιζώντες από την σφαγή του Μπεσλάν έδωσε την Τρίτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι η τρομοκρατική πράξη σε σχολείο του Μπεσλάν το 2004, στην οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι στην περιοχή της Βόρειας Οσσετίας της Ρωσίας, θα παραμείνει προσωπική τραγωδία για εκείνον για το υπόλοιπο της ζωής του και υποσχέθηκε να εξετάσει επιπρόσθετα μέτρα στήριξης σε εκείνους που επέζησαν από την επίθεση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου για την Κοινωνία των Πολιτών και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τέθηκε το ζήτημα πως δεν είχε δοθεί επαρκής ψυχολογική βοήθεια σε εκείνους που είχαν επιζήσει από την τρομοκρατική ενέργεια του Μπεσλάν.

«Αναφέρθηκες στο Μπεσλάν και το έχω σημειώσει, σίγουρα θα το κοιτάξω. Η σφαγή στο Μπεσλάν είναι μια προσωπική τραγωδία για εμένα και ολόκληρη την χώρα. Ο πόνος θα διαρκέσει για το υπόλοιπο της ζωής μας», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη συνάντηση.

Πρόσθεσε ότι εάν οι άνθρωποι χρειάζονταν επιπρόσθετη υποστήριξη, θα έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο για να την παράσχει.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2004, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, πάνω από 30 ένοπλοι τρομοκράτες κράτησαν εκατοντάδες ομήρους σε σχολείο στο Μπεσλάν, το οποίο βρίσκεται στη Δημοκρατία της Βόρειας Οσσετίας - Αλανίας. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης πολιορκίας, 334 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 186 παιδιών, σκοτώθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαρούμενος ο Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Ζελένσκι στο Παρίσι

Πούτιν: Η Ουκρανία θα μπορούσε να έχει φθηνότερο φυσικό αέριο κατά 25%

Tags:
Μέτρα, νεκροί, σχολείο, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK