02:59 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Κρίση στη Βενεζουέλα (303)
0 10
Βρείτε μας

Νέο πακέτο φαρμάκων προς τη Βενεζουέλα έστειλε η Ρωσία, στα πλαίσια της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη χώρα που βρίσκεται σε δεινή κατάσταση, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσία απέστειλε 200.000 φαρμακευτικά πακέτα με ινσουλίνη, στα πλαίσια της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Βενεζουέλα. Στόχος είναι, μέχρι το 2020 να έχουν παραδοθεί περισσότερα από πέντε εκατομμύρια πακέτα φαρμάκων, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο τους πολίτες της Βενεζουέλας στις δύσκολες στιγμές που περνούν. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε καλά νέα. Την περασμένη εβδομάδα, η Βενεζουέλα έλαβε την πρώτη παρτίδα - 200.000 πακέτα - φαρμάκων ινσουλίνης, που παρήγαγε η ρωσική εταιρεία Geropharm», δήλωσε η Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε ότι οι προμήθειες θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του 2019-2020, με τελικό στόχο «να στείλουμε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια πακέτα ινσουλίνης, για να εξασφαλίσουμε, ότι περισσότεροι από 400.000 πολίτες της Βενεζουέλας, που πάσχουν από διαβήτη, λαμβάνουν αυτό το φάρμακο που είναι ζωτικής σημασίας για εκείνους».

Τον Φεβρουάριο, η Ρωσία έστειλε την πρώτη ανθρωπιστική της βοήθεια προς τη Βενεζουέλα μέσω του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) και της Pan American Health Organisation. Η δεύτερη αποστολή έφτασε στα μέσα Απριλίου. Στις 7 Ιουνίου, ο διευθυντής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών του Λατινοαμερικανικού Τμήματος, Alexander Schetinin, δήλωσε ότι η Ρωσία συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη για να παράσχει στη Βενεζουέλα νέα ανθρωπιστική βοήθεια.

Επίσης, η Βενεζουέλα έλαβε στις 17 Ιουνίου τη δεύτερη παρτίδα ανθρωπιστικής βοήθειας του Ερυθρού Σταυρού. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συμφωνίας, μεταξύ του προέδρου της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, και του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουάιδο, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.

Η Βενεζουέλα βιώνει μια πολιτική-οικονομική κρίση που εντάθηκε τον Ιανουάριο, όταν ο υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουάιδο, αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος σε προσπάθεια να εκδιώξει τον πρόεδρο Νίκολας Μαδούρο.

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τον Γκουάιδο και άρχισαν να επιβάλλουν κυρώσεις στη Βενεζουέλα, ενώ «πάγωσαν» περιουσιακά στοιχεία της χώρας, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ρωσία, η οποία αναγνωρίζει τον Μαδούρο ως τον μοναδικό νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σφυρηλατούν τη χώρα με κυρώσεις σε μια προσπάθεια να την οδηγήσουν σε χάος.

Ο Μαδούρο χαρακτήρισε τον Γκουάιδο ως μια μαριονέτα των ΗΠΑ και κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την οργάνωση πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα με την αλλαγή της κυβέρνησης ώστε να διεκδικήσουν τους τεράστιους φυσικούς πόρους της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Γκουάιδο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει 30 χρόνια φυλάκιση για παραβίαση της ποινής του

Ρωσία και Βενεζουέλα θα καταρτίσουν σχέδιο πολυεπίπεδης συνεργασίας για τα επόμενα δέκα χρόνια

Θέμα:
Κρίση στη Βενεζουέλα (303)
Tags:
ανθρωπιστική βοήθεια, φάρμακα, κρίση στη Βενεζουέλα, Βενεζουέλα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK