10:25 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με τον όρο «hikiwake» που στη γλώσσα του τζούντο σημαίνει «ισοπαλία», ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν θέλει να ανοίξει τον δρόμο για την επίτευξη μιας ειρηνικής συνθήκης ανάμεσα στη Ρωσία και την Ιαπωνία.

Η απουσία μιας συνθήκης ειρήνης μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο παραμένει ένα σημαντικό θέμα στις ρωσοϊαπωνικές σχέσεις.

Αν και δεν έχει βρεθεί λύση, η Μόσχα θα χαρεί να την χαρακτηρίσει ισοπαλία, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Υπάρχει κάποια απόφαση; Μέχρι στιγμής, όχι. Όμως, αυτό που είναι πιο σημαντικό από όλα είναι πως επιθυμούμε να τη βρούμε» είπε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου που δίνει στο τέλος του χρόνου.

«(Η απόφαση) μπορεί να παρθεί με πολλές διαφορετικές μορφές. Το είπα ήδη μια φορά -και άρεσε στους Ιάπωνες- πως θα πρέπει να υπάρξει ένα "hikiwake", ισοπαλία δηλαδή, αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όρους του τζούντο».

Ο Πούτιν ρέκτης του αθλήματος από την ηλικία των 11 ετών έχει αποκτήσει μαύρη ζώνη με οχτώ νταν στο τζούντο. Είναι κάτοχος, επίσης, οχτώ νταν στο καράτε Kyokushin ενώ έχει και εννιά νταν στο τάε κβο ντο.

Το "hikiwake", ή ισοπαλία είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα μιας ανταγωνιστικής μονομαχίας στο τζούντο, όπου οι διαιτητές αποφασίζουν ότι κανένας από τους μαχητές δεν εξασφάλισε τη νίκη, και έρχονται ισόπαλοι.

Στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Σοβιετική Ένωση ανάγκασε την Ιαπωνία να δώσει πίσω τις Κουρίλες, ή Κουρίλες νήσους, τις οποίες απέκτησε στον Ρωσο-Ιαπωνικό Πόλεμο του 1905.

Η Ιαπωνία εξακολουθεί να διεκδικεί τέσσερα από τα νησιά και το ζήτημα εμπόδισε την τελική ειρηνευτική συνθήκη μεταξύ Μόσχας και Τόκιο μέχρι σήμερα.

Ενώ το Τόκιο θεωρεί τα νησιά ως «βόρεια εδάφη» του, η Μόσχα επιμένει ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ρωσίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές θέσεις των δύο χωρών σχετικά με το θέμα αυτό, οι πολλαπλές προσπάθειες στις συνομιλίες για το ζήτημα των νησιών αυτών - και την ειρηνευτική συνθήκη- δεν έχουν φέρει μέχρι τώρα κάποιο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Πούτιν προκάλεσε Αμερικανή κορυφαία δημοσιογράφο σε αγώνα τζούντο

Τι απάντησε ο Πούτιν όταν τον ρώτησαν εάν θεωρεί τον εαυτό του «ιστορική προσωπικότητα»

Tags:
τζούντο, ειρηνευτικό σχέδιο, ειρήνη, Ιαπωνία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK